HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A világelső animációs fesztiválra kapott meghívást Traub Viktória filmje, a Cipők és paták

A kortárs magyar animáció eredeti és izgalmas alkotója, Traub Viktória legutóbbi filmje egy szürreális, hibrid, ember-állat lényekkel benépesített világban játszódik. A Cipők és paták fesztiválútját pedig rögtön két neves filmfesztiválon kezdi – írja az NFI.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nyilvánosságra hozták a júniusi Annecy Fesztivál rövidfilmes versenyprogramját. A legnagyobb presztízsű nemzetközi animációs seregszemlére meghívást kapott Traub Viktória új alkotása, a Cipők és paták. A versenyfilmeket több mint 3000 nevezésből választották ki a szervezők.

A rövidfilm főhőse Paula, a kentaurlány kisvárosi pedikűrösként emberi lábakra vágyik. Amikor megismerkedik Arnolddal, a krokodilférfival, első látásra egymásba szeretnek. Vajon képes-e a kentaurlány megtalálni az önazonosság felé vezető utat? Milyen ára van a megfelelésnek és az önfeladásnak? – veti fel a kérdéseket a 2D rajzanimációs technikával készült rövidfilm. A Cipők és paták-hoz egyedileg készített digitális ecsetekkel festett textúrák, természetes,  érett, anyagszerű hatást keltenek, ami jól kiegészíti és hitelessé teszi a szürreális karaktereket.

Cipők és paták előzetes:

HIRDETÉS

A cselekmény a két főszereplő kudarcra ítélt szerelmének története. Míg a kentaurlány emberi lábakról álmodik, így a ló identitását tagadja meg, a krokodilférfi a ragadozó karakterét próbálja elnyomni magában. A filmben az elfojtás és megfelelési kényszer anatómiája foglalkoztatott, illetve az a kérdés, hogy ha a szerelem és az önelfogadás konfliktusba kerül egymással, melyik kerül ki győztesen.

– nyilatkozta Traub Viktória rendező, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán végzett 2008-ban.

Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktorandusz hallgatója multimédia szakirányon és az egri Eszterházy Károly Egyetem tanársegédje. 2008 óta szabadúszó tervezőként és animációs rendezőként dolgozik. A Vastojás és a Sellők és rinocéroszok című filmjei a világ számos fesztiválján szerepeltek sikerrel, utóbbit a Magyar Filmkritikusok Szövetsége 2018 legjobb animációs filmje díjával tüntette ki.

A Cipők és paták az NFI támogatásával a Pi Produkció gyártásában készült a Solaz Media és a Paprika Studios koproducerekkel, továbbá a TV Paint támogatásával. Zenéjét Kalotás
Csaba jegyzi, a forgatókönyvet a rendező Bak Zsuzsannával és Dus Polettel közösen írta, sound designere Vadon Zoltán, producere Dus Polett.

Az Annecy Fesztivált június 9-15. között rendezik meg idén.

Forrás: Nemzeti Filmintézet