HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Tim Burton bejelentkezett a 15 méter magas nőről szóló sci-fi klasszikus remake-jére

Tim Burton (Ollókezű Edward, Karácsonyi lidércnyomás) és a Holtodiglan írója, Gillian Flynn az 50-es évek egyik ikonikus szörnyfilmjébe lehel új életet.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Attack of the 50 Foot Woman (Az 50 láb magas nő) cím a legnagyobb filmrajongók és sci-fi horror tudorok számára biztos ismerősen csenghet, ám a film plakátja már biztosan többeknek lesz ismerős.

Nathan H. Juran – Nathan Hertzként jegyzett – 1958-as független filmjének különlegessége, hogy az 50-es különböző méretet öltő filmhőseinek olyan leágazása, amikor a méretváltoztatás nehéz sorsát egy nő vette magára. Az Attack of the 50 Foot Woman filmben egy gazdag örökösnő (Allison Hayes) egy idegen bolygó űrhajójára kerül, ami élmény után a nő 50 láb magasra, azaz 15 méteresre nő. Hatalmas erőfölényét pedig még inkább megnehezíti amúgy sem könnyű házasságát filantróp férjével. Azonban a nő, felfedezve új erejét, nem hagyja magát.

HIRDETÉS

A filmből először 1993-ban készült egy vígjáték tévéfilm remake, ám ez idáig senki sem gondolta úgy, hogy ideje lenne leporolni a sci-fi horror klasszikust. Ez idáig! Ugyanis a Deadline nemrég adott hírt arról, hogy Tim Burton, a Karácsonyi lidércnyomás rendezője a Holtodiglan írójával, Gillian Flynnel terveznek modern remake-t a filmből a Warner stúdió kötelékében. A rendezői székbe Burton ül, míg a forgatókönyvért Flynn felel. Producerként Andrew Mittman és Tommy Harper segítik a projektet, executive producerként pedig Kai Dolbashian. A film premierjének pontos dátuma egyelőre nem ismert.