Hírek

Itt egy újabb Netflixes sorozat, amit Magyarországon forgattak – A láthatatlan fény előzetes

Shawn Levy (Shadow and Bones, Free Guy) legújabb sorozatában kedvenc regényét dolgozza fel. És nem mellesleg Magyarországon forgatta.

November 2-án debütál a Netflixen Shawn Levy négyrészes minisorozata, A láthatatlan fény (All The Light We Cannot See). A történet Anthony Doerr azonos című, Pulitzer-díjas könyvén alapszik, amely Levy-nek a régóta dédelgetett sorozatterve volt. Amikor 2014 után elkezdett utána járni a megfilmesítési jogoknak, kiderül, hogy már forog egy filmadaptáció. Azonban “szerencséjére” a film végül nem valósulhatott meg, és átvehette a stafétát.

A láthatatlan fény előzetes:

A főszerepben Aria Mia Loberti (Marie-Laure LeBlanc) és Louis Hofmann (Werner Pfennig), akiknek A láthatatlan fény lesz az első nagyközönség előtti szerepe. Mellettük számos ismert név teszi tiszteletét a produkcióban – Mark Ruffalo mint Marie-Laure apja, Daniel, Hugh Laurie Etienne bácsi szerepében, Lars Eidinger mint a kegyetlen Gestapós, Von Rumpel és Marion Bailey mint Madame Manec.

A láthatatlan fény történelmi sorozat, amely a II. világháború idejééig vezet vissza. Két ember élete fonódik össze a háborúban – a vak francia lány, Marie-Laure édesapjával együtt menekülnek el a náci megszállás alatt álló Párizsból. Csomagjaik közt egy értékes gyémánt is lapul, amit egy náci tiszttől vittek el. Mindeközben Németországban él a fiatal árva, Werner, akinek különleges tehetsége van az elromlott rádiók megjavításához. Tehetségére hamar felfigyelnek, be is kerül a nácik katonai iskolájába, ahol Werner azonban szembesül a rendszer kegyetlenségével.

A láthatatlan fény november 2-án startol a Netflixen.

Nem mellékesen a sorozat Magyarországon forgott. Bár a mostani trailerben kevés ikonikus helyszín fedezhető fel, az előzőben felismerhetőek olyan helyen, mint például Kelenföld.

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!