Hírek

Az idei PesText fesztiválon ismét a képregényé a főszerep, de még a horror is képviselteti magát

Bridget Collins, Nicholas Binge és Zerocalcare is ellátogat a PexTextre fesztiválra.

Janne Teller, Bergsveinn Birgisson, Bridget Collins és Mathias Énard is vendége lesz az ötödik PesText nemzetközi irodalmi fesztiválnak. A PesTexten a már ismert szerzők mellett a látogatók olyan feltörekvő, ígéretes alkotókkal ismerkedhetnek meg, mint Giulia Caminito, Nicholas Binge vagy Stacey Halls. A zenei és színházi programokról Vecsei H. Miklós és a TÁP Színház gondoskodnak. A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a MISZJE és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében valósul meg.

Szeptember 20-30. között több budapesti helyszínen, a Három Hollóban, a Millenárison és a Petőfi Irodalmi Múzeumban várják programok az érdeklődőket.

A fesztivál programjai itt találhatók.

Geekként pedig különösen megéri kimenni, ugyanis ellátogat a nem is olyan régen megjelent Felemelkedés szerzője, Nicholas Binge. De érkezik még Bridget Collins, A könyvkötő és az Árulások mágikus realista regények szerzője, de itt lesz még a történelmi regények megújítójaként emlegetett Stacey Halls vagy a megosztó ifjúsági regény, a Semmi szerzője, Janne Teller.

A világhíres írók mellett a PesText pedig külön képregényes programokkal várja a nagyérdeműt. Szeptember 28-án tartják a fesztivál keretein belül a Képregények és nemzetközi folyóiratok napját, emellett Női képregényalkotók kiállítása vár mindenkit a Bakelit Multi Art Centerben. A legfontosabb program epdig az olasz Zerocalcare, a Netflixen futó Tear Along the Dotted Line és a Torokszorítósdi képregény szerzőjének magyarországi látogatása.

Szeptember 28-án, új magyarul megjelenő képregénye, Az Óriás tatu testamentuma bemutatóján beszélget az alkotóval Szép Eszter képregénykutató.

Teljes programlista:

Szerda – szeptember 27. 17:00–18:00
Felhők zin bemutató: a PesText írópályázat döntőseinek ünneplése

Szerda – szeptember 27. 19:00–20:30
Az egyik legjelentősebb kortárs francia íróval, Mathias Énard-ral Tótfalusi Ágnes beszélget

Szerda – szeptember 27. 20:30–21:30
A történelmi regényt megújító brit Stacey Hallsszal Szűcs Péter beszélget

Csütörtök – szeptember 28. 17:00–24:00
Képregények és nemzetközi folyóiratok napja!

Péntek – szeptember 29. 18.00–19.00
Az olasz Giulia Caminitóval, A tó vize sohasem édes írójával Czakó Zsófia beszélget

Szombat – szeptember 30. 18.00–19.00
A Könyvkötő világhírű írójával, Bridget Collinsszal Gyárfás Dorka beszélget

Szombat – szeptember 30. 19.00–20.30
A kortárs skandináv irodalom egyik legnagyobb alakjával, Bergsveinn Birgissonnal Vajna Ádám beszélget