Hírek

A lányod pasijával nem az a legnagyobb baj, hogy egy macska – derül ki a Cicaverzum előzeteséből

Október 19-én érkezikországszerte a mozikba Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, Cicaverzumot. A film előzetese az abszurd szerelmi háromszög humoros és komoly oldalát is megvillantja. Például, hogy sosem az a baj, ha macska a választott pár.

Cicaverzum előzetes:

Miről fog szólni a Cicaverzum?

A harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál.

Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki.

De vajon mit szól a “tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

Október 19-én kiderül – ugyanis ekkor mutatják be a hazai mozik a filmet.

A forgatókönyvet a rendező, Szeleczki Rozália Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A főszereplő Fánit Törőcsik Franciska alakítja. A Macska Patkós Márton hangján szólal meg, gazdáját Polgár Csaba játssza. Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Martin Márta, Tordai Teri és Kiss Tibi zenész is látható.

A film látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, forgalmazója a Forum Hungary.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×