Hírek

2024-re tolódott a Dűne Második rész premierje

Immár hivatalos: 2024-ig várnunk kell a Dűne második felvonására.

A Warner Bros. és a Legendary Entertainment közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy elhalasztják az idén novemberre tervezett Dűne: Második rész premierjét. A döntést a jelenleg is zajló író -és színészsztrájk miatt hozták meg, mivel amíg sztrákolnak a színészek nem vesznek részt a film sajtókörútján. A SAG-AFTRA sztrájkja kapcsán ajánljuk ezt a rövid összefoglalót.

A Dűne: Második rész új premerdátuma így 2024. március 15. lesz.

Az új dátum érintette még a Godzilla x Kong: The New Empire film bemutatóját, amely március 16-ról április 12-re lett csúsztatva. A Dűne mellett a Warnernél gondolkodnak további két film – a musicalként feldolgozott Bíborszín és az Aquaman 2 – csúsztatásán, de egyelőre hivatalos megerősítést nem adtak ki ezekről a címekről.

Dűne – Második részt Denis Villeneuve rendezi, az első részből pedig visszatérő színészek Timothée Chalamet (Paul) Zendaya (Chani), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stephen McKinley Henderson (Thufir Hawat), Stellan Skarsgård (Harkonnan báró),  Charlotte Rampling és Dave Bautista mint Glossu Rabban. Új arcok az Arrakis földjén  Florence Pugh (Irulan hercegnő) Austin Butler (Feyd Rautha), Christopher Walken (Shadddam IV), Léa Seydoux (Lady Margot) és Souheila Yacoub mint Shishakli. Végül, de nem utolsó sorban Tim Blake Nelson is szerepelni fog a filmben, egyelőre ismeretlen szerepben.