HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Hannibal sorozat alkotója, Bryan Fuller tart mesterkurzust a Filmintézet szervezésében

Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete címmel a jelenleg Budapesten forgató író, producer pályafutásáról, munkásságáról és sikersorozatai, többek közt a Halottnak a csók, a Star Trek: Discovery és a Hannibal kulisszatitkairól szervez mesterkurzust magyar filmeseknek a Nemzeti Filmintézet.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Bryan Fuller amerikai televíziós író és producer, aki számos televíziós sorozatot készített, többek között a Haláli hullák (Dead Like Me), a Wonderfalls, a Halottnak a csók (Pushing Daisies), a Hannibal és az Amerikai istenek (American Gods) sorozatokat. Fuller íróként és executive producerként dolgozott a Voyager és a Deep Space Nine Star Trek sorozatokban; és a Star Trek: Discovery társalkotója is.

2002-ben ő írta a Carrie tévéfilm adaptációt, Stephen King azonos című regénye alapján, illetve dolgozott az NBC Hősök (Heroes) sorozatán is, amihez a pilot epizód után tanácsadó producerként csatlakozott, majd társ-executive producere lett az első évadnak. Néhány epizódot íróként is jegyez, köztük a „Company Man”-t, amelyet a TV Guide a televíziózás történetének 100 legjobb epizódja közé választott.

HIRDETÉS

Kultikus sorozatát, a Halottnak a csókot, amely egy különleges képességekkel megáldott pitekészítőről szól, tizenkét Emmy-díjra jelölték, köztük a legjobb vígjáték forgatókönyv díjára is. A sorozat végül hét Emmy-díjat nyert a tizenkettőből.

Leginkább a Hannibal Lecterről szóló Hannibal című sorozatáról ismert, amely 2013-ban jelent meg az NBC-n, valamint a Neil Gaiman könyve alapján készült Amerikai Istenekről, amely 2017-ben debütált, és három évadon át volt műsoron.

Bryan Fuller jelenleg Magyarországon dolgozik a Dust Bunny című játékfilmjén Mads Mikkelsen főszereplésével.

Az ingyenes és regisztrációhoz kötött mesterkurzus a Hero Squared közreműködésében valósul meg, a beszélgetést Osváth Gábor producer vezeti.

Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete

Forrás: Nemzeti Filmintézet