HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Sötét, véres és ambiciózus űroperát ígér Zack Snyder a Netflix nézőinek – Rebel Moon betekintő

Zack Snyder „durvább Star Wars” filmjének, a Rebel Moon (Lázadó hold) első képei megérkeztek. 

HIRDETÉS

HIRDETÉS

2021-ben jelentette be a Netflix, hogy Rebel Moon címen készül Zack Snyder (Az igazság ligája, A halottak hadserege) új sci-fit forgat a streamingszolgáltató felületére. A forgatókönyvét Shay Hattennel és Kurt Johnstaddal közösen írja. A történet egy békés, galaxis széli kolónián kezdődik, ami teljes nyugalomban tölti napjait, amíg az ellenséges Balisarius és serege meg nem támadja őket. Az elnyomók elleni sereg verbuválásával egy fiatal nőt bíznak meg. Utóbbit Sofia Boutella (A múmia, Kingsman, Szőke) fogja játszani. További szereplők Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Djimon Hounsou (Shazam, A galaxis őrzői), Ray Fisher, Doona Bae (Felhőatlasz, A nyugalom tengere), Jena Malone-hoz (A neon démon), Staz Nair (Supergirl) és Sky Yanghoz (Halo).

Sofia Boutella (Fotó: Netflix)

Snyder a filmet a „Star Wars durvább verziója”-ként pitchelte legelőször 2012-ben a Lucasfilmnek, a Disney felvásárlás előtt, ami aztán nem nyert támogatást náluk. A Rebel Moont később átdolgozta eredeti történetté, mellyel már a Netflixet kereste meg. A streamingóriás egy filmre tervezett az ötletből, ám amikor Synder eléjük rakott egy 172 oldalas forgatókönyvet, elbizonytalanodtak. Ekkora könyvből 3 órás film tudna létrejönni, ám az nem streamingfilm kompatibilis hossz. Synder viszont a karakterek miatt nem szeretett volna sokat húzni a szövegből, így köztes megoldás lett a két részre bontás.

A Rebel Moon első része 2023. december 22-én érkezik a Netflixre.

Az év végi premierre készülve pedig elsők között a Vanity Fairy osztotta meg az első betekintést, majd Netflix Geeked – a Netflix zsánerfilmekre szakosodott oldala:

HIRDETÉS

Syndernek a Rebel Moon első részére is vannak ambiciózus tervei: két változatot tervez belőle, egy közönségbarát, „mindenki számára élvezhető”-t, és egy rendezőit, ami explicit és véres lett, és kizárólag felnőtt nézőknek szánja.