HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Dűne 2. része ugyan olyan fantasztikusnak ígérkezik, mint az első – Első betekintés

Első képek a Dűne 2. részéből, ahol a régi karakterek mellett először láthatjuk Florence Pugh, Austin Butler és Léa Seydoux Dűne-debütálását.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Vanity Fair mutatta be először a Dűne – Második rész első képeit. Frank Herbert klasszikusának második fele november 3-án érkezik a mozikba, és a 2021-es film premierje óta nagy várakozás övezi a folytatást.

A Vanity Fair oldalán láthatóak először a Dűne stábjához újonnan csatlakozók.

Köztük Florence Pugh (Fehér éjszakák), aki Irulan hercegnőt, Shaddam IV (Christopher Walken) császár lányát fogja alakítani:

HIRDETÉS

Továbbá Austin Butler (Elvis), aki Feyd-Rauthát, a Harkonnen herceget személyesíti meg:

A film rendezője, Denis Villeneuve egy „őrült, szociopata sorozatgyilkos és Mick Jagger kereszteződése”-ként írta le Butler hercegét.

Végül, de nem utolsó sorban

Léa Seydoux, aki Lady Margot játssza.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Margot Hasimir Fenring felesége, aki egy kisebb jelentőségű ház feje, amely a Corrino-házhoz kapcsolódik, rajtuk keresztül pedig a Császárhoz (Christopher Walken). Lady Jessicához (Rebecca Ferguson) hasonlóan Margot szintén a Bene Gesserit tagja, amely közös pont sokat fog jelenteni a film cselekményében.

Visszatérők között van avier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, és persze a főszereplőket játszó  Timothée Chalamet, Zendaya és Rebecca Fergusson.

További Dűne képek a Vanity Fair megosztásából:

Történet:

A távoli jövőben az univerzumot a Padisah Császár uralja, a gazdaságot pedig egy különleges anyag: a fűszer, ami csak egy sivatagbolygón, az Arrakison található. A bolygót 80 éve a Harkonnen-ház uralja, ám a Császár parancsára át kell adniuk helyüket az Atreides-háznak. I. Leto herceg (Oscar Isaac) és családja a számukra ismeretlen bolygóra költözik, hogy teljesítsék a parancsot, miszerint átvegyék a fűszertermelés nem túl hálás, de kifizetődő munkáját. A feladatot sok akadály nehezíti, és a háttérben rosszakarók is lesik Leto minden lépését. A herceg fia, Paul Atreides (Timothée Chalamet) azonban különös álmokat lát, érzi, valami a fűszernél sokkal fontosabb hívja őt az Arrakisra.

A Dűne első részéről anno így vélekedtünk:

Denis Villeneuve bebizonyította: A Dűne mégsem megfilmesíthetetlen