HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Nincs fék a videójáték-adaptációs vonaton: Tomb Raider sorozatot fejleszt az Amazon

Az Amazonnál nem hagyják kihűlni a videójáték-adaptációs vasat: a God of War után Tomb Raider is sorozatként támad fel filmes hamvaiból.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A The Hollywood Reporter belsős forrásai szerint a nemrég az Amazonnal új szerződést aláíró Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) veszi kézbe Tomb Raider kalandjait. A James Bond: Nincs idő meghalni társszerzősége után ismét a sorozatok felé veszi az irányt: egyik új projektje Claudia Lux horror-paranormális regénye, a Sign here adaptálása lesz, a másik pedig az archeológus Lara Craft újabb filmes feltámasztása. Waller-Bridge az utóbbiban csupán író és executive producerként vesz részt. A sorozat jelenleg fejlesztés alatt áll. A hírt hivatalosan az Amazon nem erősítette meg és a THR megkeresésére sem reagált még.

Tomb Raider megfilmesítésével legutóbb 2018-ban Roar Uthaug próbálkozott Alicia Vikander főszereplésével, előtte pedig 2001-ben és 2003-ban készült mozifilm Angelina Jolie főszereplésével. Emellett jelenleg a Netflixnél is fejlesztés alatt áll egy Tomb Raider sorozat, mégpedig anime formában, Hayley Atwell főszereplésével. A rebootolt videojáték trilógia után veszi fel a fonalat Lara Croft történetében.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.