Hírek

Van elfekvőben egy képregény a fiókodban? Most megmutathatod a Ciceró Könyvstúdió képregénypályázatán

A Paper Girls, a Lore Olympus és az Egérőrség hazai kiadója, a Ciceró Könyvstúdió kiírja első gyerek -és ifjúsági képregénypályázatát „Átváltozások” címen.

A Ciceró Könyvstádió képregénypályázatán két kategóriát hirdet meg: 6-12 éves, illetve 12 év feletti olvasóknak szánt képregényekét. Egy pályázó mindkét kategóriában is beküldhet pályaművet, de kategóriánként legfeljebb három pályaművet jelölhet.

Kategóriánként az első három helyezett mű megjelenési lehetőséget kap a Ciceró Könyvstúdió képregényantológiájában és alkotói honoráriumban részesül. A kiadó fenntartja a jogot, hogy a beérkező pályaművek ismeretében a díjazottak körét kibővítse.

A pályázaton részt vehetminden, 16. életévét betöltött alkotó egyénileg vagy egy alkotói csoportként.

A pályázóknak egy legalább 4, legfeljebb 20 oldalas, a teljes történetet bemutató képregényforgatókönyvet és 4 elkészült, A5 szabvány oldalméretű képregényoldalt kell beküldeniük digitális formátumban (PDF) a kepregenypalyazat@cicerokonyvstudio.hu címre, csatolmányként vagy letöltőoldalra mutató link formájában.

A képregény lehet színes és fekete-fehér is, a grafika készülhet hagyományos grafikai eszközökkel vagy használhat kevert médiumokat, mindaddig, amíg felismerhetően őrzi a képregényformátumot. A képregény szereplői lehetnek kitalált vagy valós személyek is, de a pályamű nem kötődhet létező irodalmi műhöz vagy filmhez. Eredeti történeteket és karaktereket szeretnénk látni.

A pályázatra beküldött e-mail a pályamunkán kívül mindenképpen tartalmazza a pályázati kategória megjelölését (6-12 vagy 12+) és a pályázó alkotó(k) nevét és elérhetőségét, alkotócsoport esetén elég egy e-mailt küldeni, de a levélben ebben az esetben is szerepeljen felsorolva az összes érintett alkotó és az egyéni elérhetőségük. Egy e-mail több pályaművet is tartalmazhat, de a kísérőlevélben külön-külön meg kell adni, melyik pályamű melyik kategóriába tartozik.

Minta a képregényforgatókönyvhöz itt letölthető.

Beküldési határidő: 2023. április 15.

Pályázati e-mailcím: kepregenypalyazat@cicerokonyvstudio.hu

Formátum és terjedelem: 4-20 oldalas képregényforgatókönyv .docx vagy .rtf formátumban és 4 A5-ös oldal elkészült képregényoldal .pdf formátumban.

A fájlnevek formátuma: alkotóimonogram_képregénycím_6.pdf vagy alkotóimonogram_képregénycím_12.pdf a pályázati kategóriától függően. (Vagyis pl. XY_átváltozások_6.pdf)

Sok sikert kíván minden pályázónak a Roboraptor szerkesztősége!

Forrás: Lábjegyzet

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image