HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Új Nyugaton a helyzet változatlan film érkezik a Netflix közbenjárásával

2016 tervezik újra filmre vinni Erich Maria Remarque bestsellerét. Az új adaptáció első trailere végre itt van, és nem is kell olyan sokat várni a bemutatóra.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Nyugaton a helyzet változatlan 1929-es megjelenése óta két filmfeldolgozást is megért: egy 1930-ban készült, Lewis Milestone (Ocean’s Eleven) rendezésével, amelyért rendezői Oscar-díjat is nyert. A következő adaptációra 1979-ig kellett várni, amikor Delbert Mann (Kisvárosi incidens a CBS számára forgatta filmre a történetet. Az új remake-t 2016 óta tervezik, Roger Donaldson (A Bounty, Nincs kiút, Dante pokla) rendezővel. 2020-ra a direktori feladatokat végül a német Edward Berger (Volt egyszer két Németország, Terror, Patrick Melrose) vette át. 2022-ben pedig meg is nézhetjük az új feldolgozást. Itt az első előzetes, amit meglepő módon a Netflix publikált.

Erich Maria Remarque regénye az I. világháború borzalmait dolgozza fel (saját élményei alapján) háború ellenes megközelítéssel – amely miatt, nem mellesleg, sok helyen tiltott olvasmánynak számított. A történet Paulról és társairól szól, akik a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé. A könyvből ezúttal Ian Stokell és Lesley Paterson írt forgatókönyvet. Előző adaptációkkal ellentétben az új Nyugaton a helyzet változatlanban németül fognak beszélni a színészek.

HIRDETÉS

A főszerepben Felix Kammerer (Paul Bäumer) és Daniel Brühl fog bizonyítani. További szereplők: Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Adrian Grünewald, Devid Striesow, Andreas Döhler, Sebastian Hülk, Alexander Schuster, Luc Feit, Michael Wittenborn, Michael Stange, André Marcon, Tobias Langhoff és Anton von Lucke.

A film a Torontói Filmfesztiválon és Németországban szeptember 29-én debütál.

 Ezt követően pedig a világ minden táján a Netflix hozza el a filmet: október 28-tól már elérhető a műsortárban.