HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Európai fejlesztők uralták az előzetesekkel teli Gamescom 2022 nyitányt

Lement a Geoff Keighley szervezte és vezette Gamescom 2022 Opening Night Live, ahol nagyjából 2 órán keresztül mindenféle fejlesztők projektjeit láthatták az érdeklődők. Voltak friss infók ismert játékokról, új leleplezések és egy-két furcsaság is. Hírösszefoglaló a Gamescomról.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Leslie Benzies, a modern Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption játékok egyik kulcsfigurája az elmúlt években új stúdiójával, a Build A Rocket Boy-jal szorgoskodott Everywhere című projektjén. A „többvilágú, a valós és a digitális közti határokat elhomályosító élmény” egy friss ízelítőt kapott, és azt is megtudtuk, hogy 2023-ban érkezik.

A Dune Awakening egy túlélő, nyílt világú MMO A Dűne világában, ahol a játékosok a Frank Herbert által megálmodott Arrakisban érvényesülhetnek, építhetik ki saját csapatukat és válhatnak domináns játékossá a bolygón. PS5-re, Xbox Series gépekre és PC-kre is jön majd valamikor.

HIRDETÉS

Érkezett egy friss előzetes a jövőre tolt Hogwarts Legacyhez is, ami egyrészt több részletet elárul a Harry Potter-könyvek világában játszódó kalandról és a sötét mágiáról, másrészt részletezi, hogy az előrendelők pontosan mit is kapnak. A móka február 10-én érkezik minden főbb platformra.

A korábbi amazonos szivárgás után most a Gearbox végre leleplezte a New Tales from the Borderlandst, bemutatva a sztoriközpontú móka szedett-vedett hőseit. A 2015-ös eredeti új epizódja október 21-én jön minden főbb platformra.

A szerepjátékok jelenlegi stílusát szeretné megbolygatni a Wyrdsong a Something Wicked Gamestől, egy okkult történelmi fantasy a középkor Portugáliájának egy kitalált változatában, amit a Bethesda, az Obsidian és a BioWare veteránjai fejlesztenek. Se platform, se dátum nincs még a kezdeti ízelítőn túl.

Közel 9 évvel eredeti bejelentése után február 3-án minden főbb platformra megjelenik a Dead Island 2, amit a Deep Silver és a Dambuster egy új, látványos trailerrel és egy játékmenet videóval leplezett le.

 

Egyre csak közeleg a The Callisto Protocol december 2-ai megjelenése, a Krafton és a Striking Distance Studios pedig egy 3 perces játékmenet videóval kedveskedett a rajongóknak.

Mától már el is érhető a Genshin Impact 3.0-ás frissítése, a MiHoYo pedig bemutatott egy előzetest az új Sumeru régióról és a játszható Dendro karaktertípusról. A móka teljesen ingyen tölthető le PS-re, számítógépre és okostelefonokra.

A HoYoverse rajaongói a Honkai: Star Railbe is belekukkanthattak, ami a Genshin Impacttel szemben egy sci-fi élménynek ígérkezik – bár hasonló képi világgal.

Színes, kártyaalapú, belső nézetes lövöldözős mókát ígér a Friends vs. Friends világával a Raw Fury és a Brainwash Gang. A játék PC-re és konzolokra is érkezik majd, de utóbbi kategóriát nem szűkítették.

A WB Games Montréal új előzetest leplezett le a Gotham Knightsról, ami a Bat-család aktuális ellenfeleire összpontosít. Ezen túl kiderült, hogy október 25-e helyett végül október 21-én, tehát meglepő módon előre csúsztatva jelenik meg a kaland PS5-re, PC-re és Xbox Series gépekre.

A kínai Everstone Studio a NetEase Games támogatásával fejleszti a Where Winds Meetet, egy bámulatosnak ígérkező., nyílt világú akció-RPG-t, ahol a játékosok egy harcost irányítanak az Északi Szung korszak elején, tehát a X. század végén.

Friss videóval jelentkezett a vidámparképítős Park Beyond is amellett, hogy 2023-ra tolta a játékot a Bandai Namco és a Limbic Entertainment. Az új videó a testreszabhatósági lehetőségeket emeli ki.

A Neowiz és a Round8 Studio ismét villantott a Lies of P-ből, tartalmas adagot szemléltetve Pinokkió Soulslike kalandjából. Az is kiderült, hogy a játék PC, PS és Xbox platformokra is ellátogat jövőre.

Az Ironbird Creations és az All in! Games egy vadonatúj kalanddal, a Phantom Hellcattel igyekszik kielégíteni a 3D-s hack-and-slashre szomjazókat. A NieR-ihlette alkotásban, ami PC-re és konzolokra is jön, egy tini főhőssel kell megtalálnuk az édesanyját. Dátum még sehol.

Goat Simulator 3. Talán erről elég is lenne ennyi, mert az alábbi, teljesen MEKKergült videó minden egyebet elárul. November 17-én érkeznek a teremtmények az újgenerációs konzolokra és PC-rek. És nem, Goat Simulator 2 nem létezik.

Végre kiderült, hogy a Devolver Digital és a Terrible Toybox gondozásában készülő Return to Monkey Island, a legendás klasszikus új része szeptember 19-én érkezik Switchre és PC-re – a hír mellé pedig egy előzetes is jött.

Az 1998-as, horror-vígjáték Gyilkos bohócok az űrből aszimmetrikus játékadaptációja a 2023 elején érkező Killer Klowns from Space: The Game, ahol a három űrlény vadászik hét polgárra, és vagy bohócok, vagy emberek lehetnek a játékosok.

A Tortuga: A Pirate’s Tale egy új, kalózos stratégiai kaland a Kalypsotól és a Gaming Minds Studiótól, amiben a „szakma” óriásaivá nőhetik ki magukat a játékosok, fosztogatva a Karib-tengeren a XVII. században.

A Rick és Morty alkotójának, Justin Roilandnak csapata, a Squanch Games új előzetest mutatott be a dumáló fegyveres High on Life-ról, ahol a főhős és arzenálja egy főgonosszal csap össze. A móka december 13-án jön PC-re és Xboxra.

A Techland is bejelentkezett, és elárulta, hogy végül nem szeptemberben, hanem október 13-án jön a Dying Light 2: Stay Human első kiegészítője, a Bloody Ties, ahol „The Carnage Hall” néven futó egykori operaházban vehetnek részt véres viadalokban a játékosok.

A költöztetés kedvelői örülhetnek, ugyanis a Team17, az SMG Studio és a DevM Games bejelentette, hogy minden főbb platformra jön jövőre a Moving Out 2, most már online co-oppal és cross-play-jel.

A 2014-ben leleplezett, hányattatott sorsú Lords of the Fallen 2 teljesen átalakult, fejlesztőt is váltott, most pedig visszatért The Lords of the Fallen címmel. A CI Games és a Hexworks egy látványos, de játékmenetet egyáltalán nem tartalmazó előzetessel jelentette be, hogy jövőre érkezik PC-re és az újgenerációs konzolokra.

A Marauders Early Accessként lesz elérhető októberben – jelentette be a Team17 és Small Impact Games. Ezen túl lesz pár időlimites technikai teszt szeptember 6-a és 14-e között. A játék egyébként egy belső nézetes taktikai multiplayer shooter a ’90-es évek alternatív változatában, ahol a Nagy Háború sosem ért véget, és a címadó űrzsoldosok a távoli galaxisokba járnak fosztogatni.

A Frontier Foundry és a Haemimont Games egy új, egy idegen bolygón játszódó, túlélő szimulációs mókát jelentett be Stranded: Alien Dawn címmel. A cél a kis, ottragadt csoportot életben tartani stratégiai játékmeneten keresztül, ahol minden döntésnek drasztikus következményei lehetnek. A játék októberben kerül Early Accessbe.

A Detroit: Become Humanről is ismerhető Quantic Dream adja ki a Parallel Studio Under The Waves című játékát, ami egy vízalatti narratív kaland Standről, aki élete traumáit mélytengeri búvárkodás közben próbálja feldolgozni. Az alkotás PS-re, Xboxra és PC-re is jön jövőre.

A Sega elárulta, hogy november 8-án jön a főbb platformokra a nyílt világú Sonic Frontiers, a hír mellé pedig egy a játékmenetet összefoglaló új előzetes is kikerült.

A Focus Entertainment és a Deck13 egy teljesen új akció fantasy-RPG-t leplezett le Atlas Fallen címmel, amely félig nyílt világot ígér ősi, a homokban rejlő rejtélyekkel és veszélyekkel. A játék jövőre jön PC-re, PS5-re és Xbox Series gépekre.

A Red Barrels megmutatta a The Outlast Trials új előzetesét, rémisztő betekintést engedve a brutalitással és rettenetekkel teli multiplayer téboly világába. Október 28-a és november 1-je között pedig zárt bétája lesz a játéknak PC-n.

A figuragyűjtés és az asztali szerepjátékok digitális megtestesülése lesz a Moonbreaker a a Kraftontól és az Unknown Worlds Entertainmenttől. A körökre osztott taktikai móka világát Brandon Sanderson, a Ködszerzet-sorozat írója találta ki, a karaktereket pedig precízen ki lehet majd festeni, mint az igazi bábukat. A Subnautica alkotóinak új játéka a Heartstone és az XCOM hibridjeként jellemezhető, Early Acess változata pedig szeptember 29-étől érhető el PC-n.

A Gearbox és a Blackbird Interactive egy új játékmenet videót mutatott be a Homeworld 3-ról, Kesura Oasis címmel, szemléltetve a sci-fi stratégiai alkotást. A móka PC-re érkezik valamikor 2023 első felében.

A The Finals egy vetélkedő stílusú, ingyenes multiplayer FPS az Embark Studiostól, akik az Arc Raiderst is készítik. Egyelőre még semmi sem ismert, de szeptemberben a PC-s projekt játékmenetét is leleplezik.

A Focus Entertainment és a Blackbird Interactive szeptember 20-án PS5-re és Xbox Series gépekre is kiadja a nagysikerű, elismert Hardspace: Shipbreakert, amiben egy sci-fi, iparosodott jövőben kell lebontani űrroncsokat és egyéb dolgokat.

Játékmenet videóval és az alkotói folyamat bemutatásával bővült az A Térség alapján készülő The Expanse: A Telltale Series, ami 2023 nyarán startol majd „minden vezető konzolon” és PC-n.

A Dorfromantik Switchre is megjelenik szeptember 29-én, árulta el a Toukana Interactive. Az április vége óta PC-re kapható móka egy színes, relaxáló stratégiai logikai játék, ahol idillikus falusi terepeket kell létrehozni hatszögek elhelyezésével.

Az online FPS CrossfireX új frissítést kapott „Babylon” címmel, ami két új pályával, friss fegyverekkel, járművekkel és egyéb extrákkal bővíti a Smilegate Xboxra kapható alkotását.

A Fatshark új videóban demonstrálta a Warhammer 40,000: Darktide sötét és kegyetlen világát, amiben akár négyen is lehet szabdalni a gonoszokat Tertium utolsó védvonalaként. A játék november 30-án érkezik PC-re, és valamikor később Xbox Series konzolokra.

A Prime Matter és a Mad Head Games bemutatta a Scars Above játékmenetét, ízelítőt adva a sci-fi akció-kalandjátékból, ahol a játékosoknak egy rejtélyes, idegen struktúrát kell felfedezniük, amely megjelent a Föld közelében és megbénította a bolygót.

A Focus Entertainment és a The Parasight elárulta, hogy a Blacktail, egy belső nézetes akció-kalandjáték a balkáni Baba Yaga történetéről idén télen érkezik az új konzolokra és PC-re. A játékosok az erdő védelmezői vagy a rémálmok forrásai lehetnek, döntéseik függvényében.

A Sony leleplezett egy új PlayStation 5-ös kontrollert, a DualSense Edge-t, ami nagyon komplex módon szabható személyre, és igyekszik kielégíteni a különböző játékostípusok igényeit. A megjelenési dátum még nem ismert, de az elkövetkező hónapokban többet tudhatunk meg a vezeték nélküli vezérlőről.

Hideo Kojima, a Death Stranding és a Metal Gear alkotója dolgozik következő játékain, de most nem erről beszélt: szeptember 8-án indul Brain Structure nevű podcastje a Spotify-on, ahol kreatív folyamataiba enged betekintést.

Az esemény bizarrabb bejelentései közé tartozott egy új, elektromos autó bejelentése a Mini Coopertől, amit a Pokémonnal együttműködve készítenek, és a „videojátékozás” áll a középpontjában.