HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Nem kér többet az Amazon J.K. Simmons és Sissy Spacek sci-fijéből

Egy évad után kaszálta az Amazon Prime az Éjszakai égbolt (Night Sky) című sci-fi sorozatát.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

J. K. Simmonsnak és Sissy Spaceknek már most megajánlanánk egy-egy Emmy-t a Night Skyért. Kár, hogy további folytatásban nem láthatjuk, hogyan játszák le egymást epizódról epizódra. Ugyanis a májusban startolt Night Sky nem folytatódik – írta meg a Deadline. Bár a sorozat kritikai fogadtatása viszonylag pozitív volt, nem hozott az Amazon Prime-nak túl nagy nézettséget.

A történet

Egy vidéki kisvárosban járunk, ahol a szürke hétköznapokba lopózva megjelennek a különös események. Adott egy életét nyugodtan éldegélő, idős házaspár, akiknek egyik fő szórakozása, hogy a kertjük végében található sufniból szemlélik egy bolygó felszínét. Mindezt pedig testközelből teszik, hiszen egy különös teleportáló szerkezettel jutnak el az idegen világon kiépített állomásra. Hogy ki vagy kik, és miért telepítették oda a kabint, és mi is ez a bolygó valójában, azt senki sem tudja. Az éjszakai eget tehát egy egészen más aspektusból látják ők, mint a városka többi lakója. Franklin (J. K Simmons) és Irene (Sissy Spacek) életük legjobb évein túl azonban egészen máshogy viseltetnek életük alkonya iránt.

Kritkánkban pedig ezt írtuk:

Amitől tehát izgalmas és vonzó az Éjszakai ég, az a sejtelmes maszlagtól megszabadított, lírai és érzelmes családi dráma. Annak fokozatos kibontakozása, a titkolózásból eredő vitahelyzetek és a színészi prezentáció önmagában olyan erős, hogy nem szorul más segédeszközökre. A ritkán látott téma, azaz az idősödéssel járó negatív testi-lelki-társas tapasztalatok pedig csak még különlegesebbé teszik a szériát.

HIRDETÉS

Bolygóra nyílik a sufni ajtó, kihallatszik belőle a szép színészi játék

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.