HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

The Last of Ustól az Aliensig volt minden a Summer Game Fest 2022-n, mint a búcsúban

Tegnap este lement a Summer Game Fest 2022, és a függetlenektől a nagyköltségvetésű projektekig volt minden. Sőt, még a The Last of Us sorozatról is kaptunk híreket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Street Fighter 6

A múlt heti State of Play egyik nagy durranása a Street Fighter 6 leleplezése volt, a Capcom pedig ezt az újabb lehetőséget is kihasználta, hogy villantson új játékával. A friss előzetesben újból egy visszatérő karaktert, Guile-t láthatunk új külsőjével és klasszikus mozdulataival, amikhez új technikák is társulnak. A játék 2023-ban jön majd PC, PS és Xbox Series platformokra.

Aliens: Dark Descent

A Focus Entertainmenttől és a Tindalos Interactive-tól érkezik jövőre az Aliens: Dark Descent, egy valós idejű stratégiai játék. Az alkotásban egy osztagot kell irányítani – és életben tartani –, miközben a legendás idegenek, szakadár Weyland-Yutani vállalati ügynökök és teljesen új monstrumok vadásznak rájuk. Menedzselni kell az erőforrásokat, ügyelni a számos lehetőségre és mindenek felett életben maradni a küldetés során, aminek célja megállítani egy xenomorf kitörést. A kaland 2023-ban indul PC, PS és Xbox platformokon.

HIRDETÉS

The Callisto Protocol

A Striking Distance és a Krafton a korábbi, a State of Play során is bemutatta a The Callisto Protocolt, most pedig annak a videónak a „rendezői” változatát láthattuk, sok-sok vérrel kiegészítve. Sőt, egy brutális, kegyetlen játékmenet videó is kikerült, így láthatják az érdeklődők, hogy milyen tébolyok várnak rájuk a Dead Space alkotójának új játékában. A Jupiter címadó holdja december 2-ától várja a PC-n, PS-en és Xboxon játszókat.

Call of Duty: Modern Warfare II

A nemrég leleplezett új részből most egy pályát nézhettünk végig, amin a régi és új arcokból összeállt csapat egy az óceánon lévő olajkutat és egy hajót támad meg. A vagány grafika mellett az új víztechnológiát is megszemlélhettük, ami például valós időben mozgatja a rakományt, átrendezve a pálya fedezékrendszerét. A lövöldözős széria új epizódja október 28-án jelenik meg PC, PS és Xbox platformokra.

Flashback 2

Több, mint 30 év után folytatódik a klasszikus kaland a Flashback 2-vel, amin az eredeti alkotócsapat tagjai is dolgoznak, mint Thierry Perreau tervező és Raphaël Gesqua zeneszerző. A Microids mászkálást, ügyességi és logikai feladatokat ígér a télen PC-re, PS-re és Xbxra, jövőre pedig Nintendo Switchre érkező kalandban.

Witchfire

Boszorkányok (és démonok, szörnyetegek, etcetera) vadászatára indulhatunk a Witchfire-ben, a The Astronauts belső nézetes sötét fantasy lövöldéjében. Különleges fegyverek és tiltott pogány varázslat segítségével kell kiiktatnunk egy boszorkát, aki kezében megváltásunk kulcsa. A roguelite shootert a Painkiller, a Bulletstorm és a The Vanishing of Ethan Carter alkotói készítik, és PC-re jelenik majd meg hamarosan Early Accesként az Epic Games Store-on keresztül.

Fort Solis

Marsi thrilleren szorgoskodik a Fallen Leaf Studio és a Black Drakkar Games. Az egyjátéks, külső nézetes horrorban Jack Leary mérnök egy rutin vészjelzésre reagál, amikor azonban megérkezik a címadó bázisra, aggasztani kezdi, hogy nincs ott senki. Az idő telik, és egyre különösebb események sora követi egymást, miközben kiderül, hogy mi történt itt, és mi lett a személyzettel. A főszereplőket alakító színészek közt van Troy Baker (Joel a The Last of Usból), Roger Clark (Arthur Morgan a Red Dead Redemption 2-ből) és Julia Brown (Molly és Lizzie Kilmuir a Shetlandből). Dátumot még nem kapott a játék, de PC-re biztosan jön.

Routine

Egy évtizeddel eredeti bejelentése után újból leleplezték a Routine-t, egy belső nézetes sci-fi horrort. A Raw Fury és a Lunar Software egy elhagyatott holdbázist ígér, amit úgy terveztek, ahogy az 1980-as években elképzelték a jövőt. A teljesen újraépített alkotásban egy speciális eszközzel lehet meghackelni a számítógépes rendszereket, ami segíthet az ellenségekkel szemben. A program minimális kezelőfelületet kínál, hogy még jobban beleélhesse magát mindenki a szorongást keltő élménybe. Dátum még nincs, de PC-re és Xboxra készül.

Outriders – Worldslayer kiegészítő

A Square Enix és a People Can Fly egy a kooperatív játékmenetre fókuszáló videóban mutatta be az Outriders új Worldslayer kiegészítőjét. Az új kaland új pályákat, fegyvereket, felszereléseket, ellenségeket és lehetőségeket ígér a rajongóknak. Ma este 20:45-től lesz egy közvetítés is a Twitchen, ami az endgame tartalomra fókuszál extra játékmenet felvételek kíséretében. Az alapjáték már kapható, a kiegészítő pedig június 30-ától lesz elérhető PC-n, PS-en, Xboxon és Google Stadián.

Stormgate

Blizzard veteránok készítenek ingyenes valós idejű stratégiai játékot, amiben az emberiség küzd támadó idegenekkel – ez a Stormgate. A Frost Gian Studios alkotói korábban a Wacraft III és a StarCraft II-n is dolgoztak, most pedig egy folyamatosan alakuló történetet ígérnek, amit egyedül, de akár együtt is lehet nyomni. Sőt, aki merész, összecsaphat másokkal is különböző módokban. Egy látványos videón túl konkrét játékmenet még nincs, de 2023-ban egy Steam bétát terveznek PC-re.

Highwater

A Rogue Games és a Demagog Studio különlegessége a Highwater, egy körökre osztott stratégiai játék, ami egy klímaapokalipszis utáni világban játszódik. A Golf Club: Wasteland és a The Cub univerzumán osztozó projektben Nikos egy veszélyes kalandra indul, hogy barátaival elérjen egy rakétát, amivel állítólag a Marsra akarnak menekülni. Az alkotás PC-re készül, és a tervek szerint idén jelenik meg.

American Arcadia

A Truman showhoz hasonló, az 1970-es évek stílusában virító, retrofuturista kaland az American Arcadia. Ebben a műfaji hibridben 2D-s platformer elemek és belső nézetes logikai szegmensek keverednek, miközben próbálunk elmenekülni egy olyan városból, ahol mindenkiről minden percben közvetítenek. Mászkálás, ugrálás, hackelés, felfedezés, lopakodás és logikázás várja az érdeklődőket, amikor megjelenik majd PC-re és (egyelőre még nem konkretizált) konzolokra.

Goat Simulator 3

A 2014-es, április tréfaként indult eszement móka közvetlen folytatása a Goat Simulator 3 a Coffee Stain Publishingtől és a Cooffee Stain Northtól. Az akár négyes kecskecsordában is nyomható őrületben káosz és pusztítás várja a San Angora szigetére látogatókat, számtalan rejtéllyel fűszerezve. Bizarr katasztrófák, rejtett állattársaságok, egymáson lovagló kalapos kecskék és minden egyéb marhaság (kecskeség?) az, amit kínál ez az ősszel PC-re, PS-re és Xboxra készülő különlegesség. Goat Simulator 2 egyébként nem létezik, ne keresse senki.

Marvel’s Midnight Suns

Egyedi hőssel küzdhetunk meg a Marvel sötét oldalával a Marvel’s Midnight Sunsban. A 2K és az XCOM-ról ismerhető Firaxis Games taktikai szerepjátékában Lilith több ismert karaktert is átállít, így harcosunkkal és szövetségeseinkkel kell felvennünk velük a harcot. Az új videóban felbukkan – többek között Pókember, Hulk és Venom, utóbbi kettőnek pedig ráadásul átállított verziói. A játék október 7-én jön minden főbb platformra.

Cuphead – The Delicious Last Course kiegészítő

Kikerült az első előzetes a XX. század aranykorának animációit idéző Cuphead várva-várt, régóta tologatott The Delicious Last Course kiegészítőjéről. A videóban az új karakter, Ms. Chalice csap össze egy jeges ellenséggel. A D.L.C (haha!) szigetét kínáló tartalom június 30-án jön a főbb platformokra.

Neon White

Pörgős előzetest kapott a kártyás, belső nézetes lövöldözős Neon White az Annapurna Interactive-tól és Ben Espositotól. A játékban White, a Pokol egy bérgyilkosa más démonirtókkal vetekszik egy helyért a Menyben. Az egyedi lövölde már a jövő héten, június 16-án megjelenik PC-re és Nintendo Switchre.

Midnight Fight Express

Lengyelországból fejleszti egy ember a Midnight Fight Expresst, ami az old-school püföldéket ötvözi a pörgős, színészek által rögzített mozdulatokkal. Különféle helyszínek, számos fegyver és több tucat ellenség várja a bátrakat. A Humble Games és Jacob Dzwinel mókája augusztus 23-án fut be a főbb platformokra.

Warframe – The Duviri Paradox frissítés

Az ingyenes Warframe eredetileg 2019-ben leleplezett „The Duviri Paradox” kiegészítője végre újabb ízelítőt kapott. A rajongók által régóta várt frissítés nyílt világgal bővíti az akció-szerepjátékot, és többet a július 16-ai Tennocon 2022-n árul majd el a Digital Extremes. Az alapjáték 2013-ban jelent meg, és minden fő platformra letölthető.

Honkai: Star Rail

A Genshin Impactről miHoYo megosztott egy új előzetest a stratégiai RPG Honkai: Star Railről. A sorozat új része az Astral Express segtségével vándorolhatnak új világokba és ismerhetnek meg egyedi szövetségeseket, hogy együtt oldják meg a Stellaron körüli konfliktusokat. Csatáok, felfedezés és logikai feladványok várják azokat, akik belevágnak majd PC-n és okoskészülékeken.

Zenless Zone Zero

A miHoYo a Zenless Zone Zeroból is villantott, demonstrálva az új, ingyenes kaland harcrendszerét. A városi fantasy pörgős harcokat és vagány stílust ígér, és ebből láthattunk most kóstolót. A játékosok cimboráikkal együtt küzdhetnek meg mindenféle ellenséggel, hogy megfejtsék New Eridu, az utolsó városi civilizáció titkait. A kaland egyelőre csak PC-re és okoskészülékekre van megerősítve, de más platformokon is elérhető lesz majd.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

A Dotemu és a Tribute Games egy friss előzetest mutatott be a tini nindzsa teknőcök új kalandjából, és elárulta azt is, hogy akár hatan is lehet nyomni. A beat ’em up a régi idők bunyós klasszikusait idézi, a szinkronmunkához pedig a ’80-as években készült rajzfilm színészeit is beszervezték. A jövő héten, június 16-án érkeznek a pizzaimádó tekik minden főbb platformra.

Super People

Látványos előzetest kapott a Super People, a Wonder People battle royale lövöldéje. A leginkább a PUBG-t idéző játék kasztalapú képsségeket és craftingot ígér majd a játékosoknak, akik karaktereik fejlődésével oldhatnak fel speciális technikákat. A játékot a holnapi PC Gaming Show-n is demonstrálják majd.

Humankind

A Sega, az Amplitude Studios és az Aspyr új hírekkel készült a Humankinddal kapcsolatban. Már most elérhető egy latin-amerikai kultúrákat tartalmazó kiegészítő a körökre osztott, történelmi stratégiai játékhoz, illetve egy ingyenes frissítés is. Ezen túl minden eddigi tartalommal együtt érkezik november 4-én konzolokra is az eredetileg csak PC-n játszható alkotás, így még többen vághatnak bele saját civilizációjukba.

One Piece Odyssey

Monkey D. Luffy és pajtásainak új kalandja is felbukkant, a Bandai Namco és az Ilca pedig megmutatta, hogy milyen kihívások várnak hőseinkre ezen a rejtélyes szigeten. Luffy mellett Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper, Robin, Frankie és Brook is játszhatók, így változatos lesz majd felfedezni a különös romokat, illetve legyőzni a korábban nem látott szörnyeket. A történet idén indul minden főbb platformon.

Soul Hackers 2

Angol szinkronos előzetest kapott az Atlustól a Soul Hackers 2, ami az 1997-es Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers folytatása. A neonfények és technológiai fejlődések közepette az emberiséget a kereskedelmi kényelem emészti fel, az árnyakban pedig a Yatagarasu és a Phantom Társaság vívnak háborút – ők az Ördögidézők, akik másvilági „Démonokat” képesek irányítani. Az emberiség adatának titkos tengerében öntudatra ébred egy digitális elme, Aion. Aion távolról figyeli az emberiséget, és kiszámolja, hogy közeleg egy a világ végét jelentő katasztrófa. Létrehoz ezért két ügynököt, Ringót és Figuet, akiknek meg kell akadályoznia az univerzumukat megsemmisítő eseményeket. A játék augusztus 26-án érkezik minden főbb platformra.

Capcom Arcade 2nd Stadium

32 játéktermi klasszikussal érkezik a Capcom Arcade 2nd Stadium, aminek első előzetesét most mutatta be a Capcom. A főbb platformokon lehet majd játszani július 22-étől a csomaggal, de külön-külön is meg lehet vásárolni az alkotásokat.

Metal: Hellsinger

A Metal: Hellsinger új előzetesére csorgathatják nyálukat a metálrajongók – sőt, most már ki is próbálhatják a zúzós kalandot. A véres kalandban démoni fegyverekkel kell ütemre irtani a szörnyeket, a zenében pedig – többek között – a Trivium, az Arch Enemy, a Lamb of God, a Jinjer és a System of a Down énekesei is közreműködnek. A demo már letölthető minden platformon, a teljes verzió pedig szeptember 15-én érkezik.

The Quarry

Kapott egy utolsó előzetest a mától már elérhető The Quarry, hangolva az érdeklődőket a rettenetes tábori élményre. A 2K és az Until Dawnt készítő Supermassive Games kalandjában a játékos döntésein múlik, hogy ki marad életben. A színészek között van David Arquette (Sikoly), Ariel Winter (Modern család), Lance Henriksen (Aliens) és Ethan Suplee (A nevem Earl). Aki mer, az bele is vetheti magát PC-n, PS-en és Xboxon.

Nightingale

Játékmenet videóval bővült az Inflexion Games túlélős-crafintgolós alkotása, a Nightingale. A játékban világkártyákkal lehet véletlenszerűen generált dimenziókat teremteni, amikben különleges lények, kihívások és rejtélyek várják a játékosokat. Ezen túl barkácsolni, bázist építeni és harcolni is kell akár egyedül, akár mással vág neki az ismeretlennek az ember. A tervek szerint Early Accessként lesz elérhető Steamen még idén.

Saints Row

Ugyan a reboot csak augusztusban jelenik meg, a rajongók már most letölhetik a Saints Row: Boss Factoryt, amiben ingyen létrehozhatják előre karakterüket. Fogak, tetkók, izmok, szájak, sminkek, hajak, vénák, hangok, ruhák és számos egyéb opció biztosítják azt, hogy kellően egyedi „főnököt” kreáljunk a gengszteres startra. Megcsinálhatjuk magunkat, vagy valami teljesen eszement figurát. A „gyár” már most letölthető minden platformon, míg maga a játék augusztus 23-án debütál.

Warhammer 40,000: Darktide

Brutális játékmenet előzetest kapott a Warhammer 40,000: Darktide, a Warhammer: End Times – Vermintide alkotóinak új, négyjátékos kooperatív alkotása. A videó kihangsúlyozza, hogy milyen technikákkal lehet majd aprítani a gonoszokat a különféle karaktertípusokkal. A gyilkolda szeptember 13-án érkezik PC-re és Xbox Series konzolokra, előbbi változat pedig NVIDIA DLSS, Ray Tracing és Reflex támogatást is kap.

Layers of Fears

A széria részeit egybegyúrva, illetve annak alapjaira építve, de új elemekkel kiegészítve készül a Layers of Fears a Bloober Teamtől. Az Unreal Engine 5-ben épülő kaland támogatja majd a Ray Tracinget, a HDR-t, a 4K-s felbontást és a Lumen-rendszer adta lehetőségeket. A belső nézetes pszichológiai horror 2023 elején jelenik majd meg PC-re és az újgenerációs konzolokra.

Gotham Knights

Batman halott, és a Bat-családnak kell megvédenie a Gothamet. A Gotham Knights legújabb előzetesében a Warner Bros. Games és a WB Games Montréal Nightwingre, az egyik játszható karakterre helyezte a fókuszt. Dick Grayson tinédzserként Batman tanítványa volt, illetve az első Robin, mielőtt saját útjára indult. A hős viccelődéssel rejti el valódi természetét, de szerettei tudják, hogy fontosak számára az emberi kötelékek. A felvétel kiemeli sajátos eszközeit is, amiket a harcban és a közlekedésben is bevet. A kooperatív módban is nyomható kaland október 25-én fut be PC-re, PS5-re és Xbox Series gépekre.

The Last of Us

A Summer Game Fest 2022 legnagyobb durranása egy hírcsomag volt a Naughty Dog The Last of Us című modern klasszikusának világáról. A show előtt már kiszivárgott ugyan, de most hivatalosan is megerősítették: szeptember 2-án jön PS5-re és PC-re a The Last of Us Part I, az eredeti, 2013-as kaland és Left Behind kiegészítőjének újraalkotott változata. Jobb képi világra, modern játékmenetbeli finomhangolásokra és PS5-ön a kontroller adta lehetőségek kihasználására számíthatnak a játékosok. Neil Druckmann, a cég társelnöke beszélt arról is, hogy hatalmas különálló projektté nőtte ki magát az eredetileg csak módnak szánt multiplayer szegmense a játéknak. Egyedi módon elmesélt történet, új karakterek és helyszínek várják majd a játékosokat, de arról még nem esett szó, hogy pontosan mikor – csupán egy grafikát tettek közzé. Szó esett az HBO-ra készülő sorozatról is. Kikerült egy kép a főszereplő párosról, akit Pedro Pascal és Bella Ramsey alakítanak, és megtudhattuk azt is, hogy a karaktereket a játékokban életre keltő színészek is kaptak szerepet. Azt nem tudni, hogy kiket játszik majd Troy Baker és Ashley Johnson, de annyit elárult Druckmann – aki maga is rendezett egy epizódot –, hogy fontosabb szerepük lesz. A forgatás utolsó napja egyébként tegnap volt.