HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Magyar tervező ötlete is kapható lesz a Lego Ideas készletek között

A Lego Ideas olyan készleteket tömörít magába, melyek rajongói tervek alapján kerülnek a gyártósorra. A Lego egy Facebook videóban jelentette be a nyerteseket, ahova Szabó Máté animációs filmrendező terve, a Steamboat Willie is bekerült. Interjú.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Roboraptor: A Lego Ideas keretein belül eddig 24 készlet jelent meg, most ehhez a szűk panteonhoz csatlakoztál te is. Hogy jutott eszedbe pont a Steamboat Willie?

Szabó Máté: Amikor kijött a Lego Disney-minifigura sorozata, amiben volt egy Mickey figura is, eszembe jutott hogy eléggé adná magát, hogy az ő első megjelenése előtt tisztelegve megépítsem a hajót és tervezzek hozzá egy fekete-fehér figurát is.

HIRDETÉS

Hogy áll neki az ember egy nem létező készlet megépítésének?

Van egy Lego-készlet tervező program, beszabadultam és addig rakosgattam a kockákat míg nem hasonlított a rajzfilmben lévőre. Ehhez az kellet, hogy bármilyen ábrázolást, amit találtam a hajóról, az utolsó négyzetcentiméterig megvizsgáljak minden szögből. Sok idő főleg a tanulmányozásra ment el.

Egyszerű volt bekerülni?

Az egész ötlet 2016-ban jutott eszembe, akkor neveztem is egyből. 10.000 ezer szavazatot kell elérni, hogy egy bírálóbizottság elé kerüljön, akik eldöntik, hogy legyen-e belőle készlet, vagy sem. Ez végül a lejárati határidő előtt 44 nappal sikerült is. Majdnem két évig tartott. A mai napig nem tudom hogy, de kikerült Mickey Egér hivatalos Facebook oldalára, ami elég gyorsan hozott pár ezer szavazatot.

Mikor jelenik meg a készlet?

Azt sajnos nem mondhatom el. A Lego-nál rengeteg titoktartási kötelezettséget be kell tartani, de előbb utóbb úgyis kiderül.

Most akkor milliárdos Lego-designerként fogsz meghalni?

Minden eladott termék után egy százalékot kapok, nem tudom elég-e ahhoz, hogy milliárdos legyek.

Van még ötleted, amit meg akarsz építeni?

Persze! Emlékszel még a Roger Nyúl a pácban-ra?

Forrás: szabolego

Szabó Máté egyedi tervzésű Legóit az instagram oldalán lehet végiglapozni, a készletet pedig itt lehet alaposabban megvizsgálni.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.