HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Sorozat kibeszélő: The Walking Dead 7×9 – Semmi sem változik

Reméljük a legjobbakat és nagyon várjuk, hogy az évad további részében történjen végre valami.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A megdöbbentő évadindító után többször beszéltünk már róla, hogy mi baj volt a TWD hetedik szezonjával:

  • Kibontatlan történetszálak
  • Kibontatlan, egy évadra széthúzott történetszálak
  • Kibontatlan, érdektelen, egy évadra széthúzott történetszálak
  • Negan

Utóbbi miatt minden bizonnyal egy emberként kívánnak halálba a kedves olvasók, de tartom magam ahhoz, hogy

Negan egyelőre nem több, mint egy jóképű, nagyon rohadék karakter, aki még mindig csak annyit tud, hogy jóképű és nagyon rohadék.

HIRDETÉS

Hosszútávon semmilyen főganénak nem tesz jót, ha semmit nem tudunk meg róla egy félévad alatt. Persze, lehet mondani, hogy

de építik a karaktert, csak hát nagyon lassan, mert Negan sokáig marad.

Azért rossz ezzel védekezni, mert anno a Kormányzó is sokáig boldogította Rickéket, mégis izgalmas háttértörténetet festettek fel neki az alkotók, ami miatt a figura egyre érdekesebbé tudott válni. Negan kapcsán többször éreztem azt, hogy szükségem lenne már valami kapaszkodóra vele kapcsolatban, mert nagyon unalmas sokadszorra is végignézni ahogy a bézbóz-ütőjével hadonászik és kajánul mosolyog.

Ami a „kibontatlan, érdektelen, egy évadra széthúzott történetszálakat” illeti, a nézőnek könnyen lehetett az a benyomása az évad előző feléről, hogy tökmindegy igazából, hogy kivel mi történik, mert a jelenetek kizárólag arra szolgáltak, hogy teljen a játékidő. Persze, voltak fontos pontjai az előző nyolc résznek is mint Carl és Enid románca vagy Ezékiel megjelenése, nem beszélve arról a túlélőcsoportról, akiket nők alkotnak és akiknek remélhetőleg nagy szerepe lesz az új évadban.

Még három mondatban is nehéz elmondani, hogy mi történt ebben a részben, de íme, élvezhetőséget nem rontó spoilerek következnek:

Rick és barátai, miután már aztán tényleg nagyon megelégelik Negan piszkálódását és a készleteik is jócskán fogyóban vannak, ellátogatnak Gregoryhoz, hogy közösen szálljanak harcaba Negan csapata, a Megmentők ellen. Gregory nem akarja, de a hilltopi közösség egy része igen. Mikor Ezékiel elé járulnak, ott elég hasonló módon járnak, de otthagyják Darylt, hogy ne találják meg a Megmentők Alexandriában, mert ugye hazaszökött az előző évad végén. Amikor Rickék hazamennek, belebotlanak egy nagy csapat zombiba, akiket amúgy nagyon látványosan szakítanak ketté, aztán hazaérnek ahova jönnek a Megmentők, konstatálják, hogy valaki eltűnt, ráadásul a készletek is megcsappantak, s a rész legvégén feltűnik egy rakás új fegyveres szereplő és Rick mosolyog.Annyi bizonyos: valami készülődik. Ahogy viszont a kreátoroktól eddig megszokhattuk, tuti, hogy nem fog minden olyan simán menni, mint ahogy reméljük. Az évadindítóknál mindig arra helyeződik a hangsúly, hogy egy új helyzetet felállítsanak a készítők, ami most az, hogy tényleg nekimennek a Megmentőknek az elnyomottak. Kérdés persze, hogy így, hogy a hilltopi Gregorynak és Ezékiel királynak nem nagyon tetszik az ötlet, ki lesz az, aki Rickék mellé áll?

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.