Hírek

Ezúttal animációs filmként éled újra a Watchmen

A Watchmen ráncfelvarrás sem marad ki a szuperhős téma hype-ból.

Az 1986-ban megjelent Watchmen (Az őrzők) megreformálta, sőt lebontotta a szuperhős képregények addigi hősi kultuszát. Alan Moore (író), Dave Gibbons (rajzoló) és John Higgins (színező) története nem véletlen jelenti a képregénytörténelem kiemelkedő darabját. Amennyire jelentőségteljes, annyira nehéz is jól hozzányúlni. 2009-ben Zack Snyder vitte vászonra, többnyire pozitív eredménnyel, 2019-ben pedig David Lindelof írt hozzá egyedi hangvételű és a képregény szellemiségéhez hű sorozatfolytatást (a DC égisze alatt megjelent folytatásokról nem is beszélve).

Az adaptációk sora úgy néz ki, nem áll meg itt: még 2023-ban a San Diegó-i Comic Conon jelentette be a Warner Bros Entertainment animációs részlege, hogy kétrészes animációként tervezik újra elmesélni a Watchment. A rendezői székbe Brandon Vietti (Batman: Halál a családban, Batman a Piros sisak ellen), Warner veterán ül, a forgatókönyvet pedig J. Michael Straczynski (Sense8, Babylon 5) írja a képregény alapján. A most bemutatott előzetesig eddig nem sokat lehetett tudni az új Watchmen-adaptációról, de nemcsak a filmre vethetünk egy rövid pillantást, hanem rögtön a premiert is megtudjuk.

A Watchmen animációsfilm első része augusztus 13-án érkezik – egyelőre digitális forgalmazásban.

A film második részre pedig még idén, 2024-ben számíthatunk.

Max vagy egyéb streamingpremierről egyelőre nincs információnk.

A nem túl jófej szuperhősöket egy jól ismert, most népszerű franchise-okból ismert színészgárda szólaltatja meg:

  • Matthew Rhys (The Americans), aki Dan Dreiberget, azaz Éji baglyot fogja szinkronizálni
  • Katee Sackhoff (A mandalóri) lesz Laurie Juspeczyk (Selyem Kísértet)
  • Titus Welliver (Lost) Walter Kovacs (Rorschach) hangja lesz
  • Michael Cerveris (Az Aranykor) szólaltatja meg Jonathan Ostermant (Dr. Manhattan)
  • Troy Baker (The Last of Us) pedig Adrian Veidt, azaz Ozymandiast fogja játszani.

Watchmen előzetes:

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×