Hírek

2024-ben a Friss Hús Fesztiválon erre a két fiatal színészre érdemes figyelni

A Friss Hús Rövidfilmfesztivál 2022 óta minden évben két olyan fiatal színészt emel ki, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben.

A Friss Csillag program célkitűzése, hogy a Friss Húson filmjüket bemutató rendezők mellett az azokban játszó színészeket is megismerje a közönség. A 2022-ben elindított programjukkal eddig is számos pályájuk elején járó tehetséges, és már komolyabb eredményeket elért színészt ismerhettünk meg: Nagy Katicát és Váradi Gergelyt (2022), illetve Tóth Zsófiát és Babinchak Atanázt (2023).

2024-ben a Friss Csillag kiemelt színészei Gellért Dorottya és Ionescu Raul.

Mindkét színész szerepelt már a Friss Húson: Gellért Dorottya A kutyák nem esznek füvet (2022), Ionescu Raul pedig a Hogy ne győzzünk (2023) főszereplője volt.

Gellért Dorottya A kutyák nem esznek füvet c. filmben (Friss Hús)

Gellért Dorottya jelenleg az SZFE végzős hallgatója Novák Eszter és Selmeczi György zenés színművész osztályában. A vizsgaelőadások mellett az Örkény Színház Bűn és bűnhődés előadásában is látható. Szerepelt Bagossy Júlia A kutyák nem esznek füvet és Öcsi című filmjeiben, illetve Vermes Dorka első nagyjátékfilmjében, a Velencében bemutatott Árniban is.

Ionescu Raul a Hogy ne győzzünk c. filmben (Friss Hús)

Ionescu Rault Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című filmjéből ismerheti a Friss Hús közönsége, de szerepelt már többek között nemzetközi produkcióban (Bécsi vér) és a Nemzeti Színház Kurázsi mama és gyermekei előadásában és látható SZFE-vizsgarendezésekben (Mithridatész halott?Puszták népe) is. A fiatal színész jelenleg a Kaposvári Egyetem színművész szakán negyedéves hallgató.

Az idei Friss Csillagokkal személyesen is lehet majd találkozni a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A tervek szerint mindketten láthatók lesznek az idei fesztivál versenyprogramjában is.

A XII. Friss Hús Rövidfilmfesztivált 2024. május 30. és június 5. között a Puskin moziban rendezik meg.

További információt a fesztivál FB-eseményében találtok.