HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Enyedi Ildikó két világhírű színésszel forgatja új filmjét

Nemzetközi koprodukcióban készül a Berlinale Arany Medve díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó új alkotása, a Csendes barát. Enyedi pedig már meg is találta filmje főszereplőit.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

2023 decemberében jelentette be a Nemzeti Filmintézet, hogy készül Enyedi Ildikó új filmje, amelynek a Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 500 millió forint támogatást szavazott meg. A film forgatása 2024 áprilisában veszi kezdetét. A The Film Stage szúrta ki nemrég a Pandora Film produkciós cég sajtóközleményében, korábban pedig a Filmintézet is hírt adott róla, hogy megvan a film főszereplője:

Tony Leung.

A Hong Kong-i színész olyan filmekből lehet ismert, mint a Szerelemre hangolva, a Szigorúan piszkos ügyek vagy A nagymester. Az utóbbi években blockbusterekben is feltűnt – mint például a Marvel-féle Shang Chiben. A Csendes barát filmben egy neves neurológust fog alakítani, aki Hong Kongból utazik a német egyetemi városba, Marburgba.

HIRDETÉS

Leung mellett egy hasonló nagy név is csatlakozott Enyedi filmjéhez: Léa Seydoux.

Seydoux nem először dolgozik együtt Enyedivel – 2021-es filmjében, A feleségem történetében szintén a francia származású színésznő volt a főszereplő. További főszereplők még Luna Wedler, Enzo Brumm és Sylvester Groth.

A német-francia-magyar koprodukcióban, Csendes barát munkacímen készülő mozifilm a németországi középkori egyetemi város, Marburg botanikus kertjében játszódik, három szálon fut, és fontos szerepet kap benne egy idős fa, amelyet Dél-Amerikából hoztak át Európába. Az Enyedi Ildikó forgatókönyvéből készülő film a valóság ingatag természetére  világít rá bemutatva gondolkodásunk gyökeres megváltozását a növények, állatok és emberek kapcsolatáról – írja róla a Filmintézet.

Forrás: The Film Stage