Hírek

Percy Jackson a Szörnyek tengere felé tart – a Disney zöld utat adott a sorozat 2. évadának

Percy Jackson és az olimposziak visszatérnek még a Disney +-ra.

A Disney +-ra készült ifjúsági sorozat, a Percy Jackson és az olimposziak folytatását ma jelentette be a Disney CEO-ja, Bob Iger, miután ismertette a cég 2024 Q1-es pénzügyi negyedév eredményeit. A Percy Jackson-sorozat immár hivatalos 2. évadában Percy (Walker Scobell), Annabeth Chase (Leah Sava Jeffries) és Grover Underwood (Aryan Simhadri) folytatják kalandjaikat a Félvér Tábor és a görög istenek világában, ami a könyvsorozat felől nézve a Szörnyek tengere eseményeit fogja jelenteni.

Alig várom, hogy elhozzuk a Disney +-ra a következő Percy Jackson évadot!

-mondta a hír hallatán a könyvek írója, Rick Riordan, aki a sorozatban is aktívan kiveszi a részét forgatókönyvíróként.

Horgonyt fel! Vitorlákat kifeszíteni! Mindenki a fedélzetre, félistenek! Hiszen a Szörnyek tengere fele tartunk.

A Percy Jackson folytatására a nézettségi adatok alapján is lehetett kicsit számítani (de ugye sosem tudni). A Deadline korábbi értesülései szerint a széria 1. évada 110 millió órányi nézettséget ért el a Disney +-on, a pilotepizódot pedig 26 milliónak nézték a premier utáni első 3 hétben a Disneyn és Hulu-n egyaránt (itthon csak Disney +-on érhető el). A Percy Jackson-sorozat sikere a könyvsorozat eladásait is megpörgette: a könyv visszatért a New York Times Bestseller listájának elejére a Middle Grade (8-12 éves korosztály) kategóriában.

A Percy Jackson és az olimposziak 1. évada egy hete ért véget, amelyről így vélekedtünk:

Percy Jackson és az olimposziak története sorozatként feldolgozva sokkal jobban működik, mint filmként

Forrás: Deadline

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×