Hírek

Öt év után folytatódik Pierce Brown kultikus sci-fi könyvsorozata

Pierce Brown rajongói megnyugodhatnak: öt év várakozás után megismerhetik, hogyan folytatódik a Vörös lázadás-sorozat.

2022. július 22-én a San Diegó-i Comic Conon jelentette be Pierce Brown, hogy készül a Vörös lázadás-sorozat hatodik, vagyis a második trilógia harmadik kötete. A Fényhozó címet viselő kötetre pedig a magyar olvasóknak sem kell sokat várniuk:

2024. február 27-én jelenik meg az új Pierce Brown regény az Agave Könyvek gondozásában.

Az új Vörös lázadás-kötet pedig egy eposzi történetet ígér, ahogyan az elvárható ettől a világtól:

Arató ​legendává vált, emberből mítosszá nőtte ki magát. A hívei világok megmentőjét, a Lázadás vezérét látják benne. Ő az, aki mindenkit megszabadít a láncoktól. E mellett viszont ő Darrow is, a Mars vörös földjének szülötte. Férj, apa és barát.

Most a világtól távol, a naprendszer egy kietlen szegletében, az otthonától és a Merkúr csatamezőin elszenvedett megsemmisítő vereségtől messze tengődik egy aprócska szemét-szatelliten, és vágyódik haza feleségéhez és uralkodójához, Virginiához, hogy együtt szálljanak szembe a vérszomjas trónkövetelő-hódító Lysanderrel és seregeivel. Lysander viszont egyébre sem tud gondolni, mint hogy a Lázadást elsöpörve visszaállítsa az Aranyak uralmát. Azt sem bánja, ha világok pusztulnak, csak beteljesíthesse saját hatalomvágyát.

Nem olyan rég még az Aratóért kiáltott a világ, hogy a rabság igáját lerázza. A mostani küzdelmekben azonban már Darrowra volna szükség, akinek viszont kell a szerettei – Virginia, Sevro vagy Cassius – támogatása, hogy megvédje a Köztársaságot. Innen indul Darrow hosszú hazautazása, ez a bolygók közötti kalandos vándorlás a végtelen űrben, ahol régi barátok találnak egymásra, új szövetségek kovácsolódnak, miközben a régi, nagy vetélytársak csatamezőkön vagy éppen földalatti folyosókon, űrhajók gyomrában feszülnek egymásnak. Hiszen Eo álma él és örök, és a sötétség korát egy új kor váltja fel: a fény, a győzelem és a remény ideje.

A Fényhozó kötettel Brown ismét sokáig élvezhető kalandot hozott olvasóinak: 832 oldalon szövi tovább a cselekményt! A hazai kiadója pedig azt is írja, ez itt még nem a vége. Ugyanis Brown tervez még egy hetedik kötetet is, amivel pontot tesz majd a teljes történet végére.

A Vörös lázadás-sorozatba tartozó legutolsó kötetről – A sötétség koráról – anno itt írtunk.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×