HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Épphogy közkinccsé vált Mickey egér, már lecsapták rá a horrorfilmesek!

Az első Mickey egér-animációs film, a Willie gőzhajója 2024 január elsejétől közkincsnek számít, ami egyben azt is jelenti, hogy mostantól szabadon felhasználható, nem szükséges hozzá a Disney hozzájárulása (de csak ennek a verziónak az esetében). Rögtön akadtak olyanok, akik éltek a kínálkozó lehetőséggel.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A közkinccsé (public domain) vált alkotások általában remek kísérletezési lehetőséget adnak a művészeknek, máskor pedig számos furcsa ötlet születik ennek farvizén. Utóbbi kategóriában elég csak visszaemlékezni a tavalyi Micimackó – Vér és méz című horrorfilmre. 2024-ben pedig a horror Micimackóval kel versenyre a Mickey egér alapján készülő horror – rögtön kettő is!

Mickey Mouse’s Trap

A Mickey’s Mouse Trap filmben egy Alex nevű lány születésnapja váratlan vérfürdővé változik. Barátai meglepetés bulit szerveznek neki, azonban a jóakaratú haverok nem számoltak a Mickey egér-maszkos gyilkossal! Az első Mickey egér-horror előzeteséből kiderül, milyen minőségű alkotást várhatunk.

HIRDETÉS

A főszerepben Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic, Mackenzie Mills, Nick Biskupek és Simon Phillips. A közreműködő producerek Paul Whitney, Mark Popejoy, Alexander Gausman és Andrew Agopsowicz. A Mickey Mouse’s Trapet Jamie Bailey rendezte, aki saját bevallása szerint az alkotótársakkal csak egy jó szórakozást akart csinálni az egészből. A filmet pedig valamikor 2024-ben mutatják be.

A gonosz Willie gőzhajóján érkezik

Bailey rendezőnek gyorsan lett követője Stephen LaMorte személyében, aki nem lesz ismeretlen a trash kedvelőinek – elég csak a The Mean One Grinch paródiára gondolni. A Variety értesülései szerint LaMorte egyelőre ismeretlen címen készít horror-vígjátékot a Willie gőzhajója film alapján. A várható horrorban egy szadista egér fogja kínozni hajója gyanútlan utasait. A forgatás idén tavasszal kezdődik.

Ha ez nem lett volna elég: jönnek a videójátékok is!

Megünnepelve a közkincsé válást, a Nightmare Forge is bemutatta az Infestation 88-at. A horrorjátékban egy raktárházban kell túlélnünk óriáspatkányok hordája és persze a Mickey egér jelentette fenyegetést. Egy ennél valamennyivel békésebb game-t fejlesztett a Fumi. A Mouse-ban Willie gőzhajója és a Disney hasonló kisfilmjeinek stílusát idéző shooterben találjuk magunkat, ahol egy gengszteregér szerepében lőhetjük az ellent. Az első gameplay videóban megnézhetitek, hogyan.

Forrás: The Guardian