HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

A Videodrome 40 éve, így találta fel Cronenberg a Black Mirrort

Idén 40 éve, hogy bemutatták a Videodrome-ot. David Cronenberg vizionárius erejű remekművét, ami ugyan bemutatásakor hatalmasat bukott, mára azonban jogosan a sci-fi és a horror egyik alapvetésévé vált. Nem pusztán Cronenberg egyik legismertebb, legkultikusabb filmje, de egy mai szemmel is letaglózóan előremutató és formabontó remekmű

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hol helyezkedik el a film Cronenberg munkásságában? Mennyire működik az analóg-test horror a digitális korszakban? Hogy sikerült Cronenbergnek évtizedekkel a közösségi média megszületése előtt „reflektálni” arra? Mit mond a film a pornó és az erőszak agyunkra gyakorolt hatásairól? Egyáltalán van-e több tartalom benne annál, hogy „a TV öl, butit, nyomorba dönt!”? Milyen párhuzamokat találunk a Videodrome és Cronenberg idei filmjei A jövő bűnei között? És persze a legfontosabb kérdés: karácsonyi film-e a Videodrome? Az pedig, hogy miért igen kiderül a legújabb podcast adásunkból. Amiben a fenti kérdések mentén zsigerekig hatolva próbáljuk felfejteni a Cronenberg alapművének kultuszát. Éljen az új hús!

HIRDETÉS

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.

Beszélgetnek: Hartai Dávid és Pongrácz Máté

Videodrome-James-Woods

 

Pongrácz Máté a Budapest Corvinus Egyetem Szociológia szakán végzett. A műfaji filmek nagy kedvelője és az elfedett, obskúrus, de értékes darabok felkutatója. A szerzői trash védnöke és Zardoz hírnöke.