Podcast

A Videodrome 40 éve, így találta fel Cronenberg a Black Mirrort

Idén 40 éve, hogy bemutatták a Videodrome-ot. David Cronenberg vizionárius erejű remekművét, ami ugyan bemutatásakor hatalmasat bukott, mára azonban jogosan a sci-fi és a horror egyik alapvetésévé vált. Nem pusztán Cronenberg egyik legismertebb, legkultikusabb filmje, de egy mai szemmel is letaglózóan előremutató és formabontó remekmű

Hol helyezkedik el a film Cronenberg munkásságában? Mennyire működik az analóg-test horror a digitális korszakban? Hogy sikerült Cronenbergnek évtizedekkel a közösségi média megszületése előtt „reflektálni” arra? Mit mond a film a pornó és az erőszak agyunkra gyakorolt hatásairól? Egyáltalán van-e több tartalom benne annál, hogy „a TV öl, butit, nyomorba dönt!”? Milyen párhuzamokat találunk a Videodrome és Cronenberg idei filmjei A jövő bűnei között? És persze a legfontosabb kérdés: karácsonyi film-e a Videodrome? Az pedig, hogy miért igen kiderül a legújabb podcast adásunkból. Amiben a fenti kérdések mentén zsigerekig hatolva próbáljuk felfejteni a Cronenberg alapművének kultuszát. Éljen az új hús!

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.

Beszélgetnek: Hartai Dávid és Pongrácz Máté

Videodrome-James-Woods

 

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×