Hírek

Magyarországon is bemutatkozik a filmfesztiválok kritikusainak és közönségének kedvenc filmje, az Előző életek

A Mozinet forgalmazásában lesz látható az idei év egyik legnagyobb kritikai- és közönségkedvence, az Előző életek (Past Lives) – adta hírül a film magyar forgalmazója.

A korábban a Sundance és a Berlinale versenyprogramjában, hamarosan pedig Karlovy Vary Filmfesztiválon bemutkozó Előző életek a Rolling Stone szerint

a legjobb film, amit idén csak láthatsz.

Főszereplői, Nora és Hae Sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány családjának a költözése elválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány New York forgatagában él komoly párkapcsolatban és felívelő karrierrel, a fiú pedig még önmagát keresi a hazájában. Nagyon hamar újra kötődnek egymáshoz, az egykori gyerekkori bajtársak között rövid időn belül igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Hae Sung személyes látogatása azonban mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek a valódi érzéseikkel.

Az Előző életek várhatóan a téli moziszezonban érkezik a hazai mozikba.

Előző életek előzetes:

Ezenkívül még olyan közönségkedvenc filmeket hoz a Mozinet, mint Justine Triet  Arany Pálma-díjat nyert nagyjátékfilmje, az Egy zuhanás anatómiája. A lélektani krimi főszereplője egy francia Alpokban férjével és látássérült kisfiukkal élő író. A férj váratlan halálakor Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) élete kártyavárként omlik össze: a nőnek nem csak saját és fia gyászával kell megküzdenie, de mivel nem egyértelmű, hogy a férfi baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság áldozata lett-e, egy rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül. Az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük úgy, hogy a néző számára is mindvégig kérdéses az ártatlansága. A film év végén kerül mozikba.

Egy zuhanás anatómiája előzetes:

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×