HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Itt az első előzetes Johnny Depp főszereplésével készült kosztümös filmhez

Jeanne du Barry – A szerető című film nyitotta meg a 2023-as cannes-i filmfesztivált. És amíg várjuk a hazai bemutatóját, megérkezett hozzá az első előzetes, hogy ne érezzük úgy, kimaradunk a cannes-i jóságból.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Jeanne du Barry – A szerető előzetes:

A XVIII. században játszódó produkciót tavaly nyáron forgatták Franciaországban, többek között a versailles-i kastélyban és Párizs környékén – írja a film magyar forgalmazója, az ADS.  A francia rendező (Polisse, Az én szerelmem), forgatókönyvíró és színésznő, Maïwenn rendezője és egyben főszereplője is a filmnek.

A történet az 59 évig uralkodó francia király és Madamme du Barry kapcsolatát mutatja be. Jeanne du Barry az egyik leghíresebb francia kurtizán volt, aki XV. Lajos király hírhedt szeretőjeként vált ismertté. Johnny Depp mellett a filmben szerepet vállalt Pierre Richard (Magas, szőke férfi felemás cipőben, Álmodni mindig lehet) és Noémie Lvovsky (A kis Nicolas és az elveszett kincs, Hogyan legyél jó feleség?) is.

HIRDETÉS

Cannesban nagyon szerette a filmet a közönség: hétperces vastapssal és ovációval fogadták. Emellett a kritikusok is dicsérték Maïwennt, kiemelve drámaiságát és csípős szatírikusságát.

A Jeanne du Barry – A szerető című filmet a tervek szerint októberben mutatjuk be a mozikban.