HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Nagyot megy a mozikban ez az anime, és még hazánkat se kerüli el

Makoto Shinkai, a Mi a neved? és a Weathering With You animék rendezőjének új filmje hamarosan érkezik a mozikba!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Suzume no Tojimari (röviden Suzume) című anime 2022. november 11-én érkezett meg a japán mozikba, és azóta hihetetlen sikereket tudhat magáénak. Hazájában 14 milliárd jen (38 milliárd Ft) bevételt hozott, és 1048 millióan váltottak rá jegyet – ezzel Japán 9. legsikeresebb anime filmje lett. Globális bevétele pedig 123 millió dollárnál tart.

Makoto Sinkai elmondása szerint a Suzume egy modern kalandfilm és road movie keveréke. A történet főhőse a 17 éves Suzume, aki egy napon találkozik egy fiatal férfival, aki egy ajtót keres. Ketten útnak indulnak, és egy romos részen meg is találják a kérdéses ajtót, amit csak Suzume tud kinyitni. Az első ajtónyitás következtében több hasonló ajtó is megjelenik Japán szerte.

A legnagyobb hír pedig, hogy az új anime a magyar mozikat sem kerüli el: az amerikai és európai premierdátumokkal együtt kiderült, mikor érkezik Magyarországra az anime.

HIRDETÉS

A Suzume-t április 13-tól keressétek a hazai mozikban.

Suzume előzetes:

Makoto Shinkai egy japán anime rendező, író, producer és animátor. Ismert munkái közé tartoznak a Mi a neved? (Kimi no Na wa), Weathering with You (Tenki no Ko), 5 Centimeters per Second (Byousoku 5 Centimeter) és a The Garden of Words (Kotonoha no Niwa). Ezek a filmek gyakran az emberi kapcsolatokról, a szerelemről, és a technológia hatásairól szólnak.

Forrás: MoziCom