Hírek

A Netflix kaszálta a Winx Sagát

A Netflixnek 2 év elég volt a tündérekből: kaszát kapott a Végzet: A Winx Saga fantasy sorozat.

2 évad után kaszálta a Netflix A végzet: A Winx Saga című young adult fantasy sorozatát. A szomorút írt a  showrunner, Bryan Young osztotta meg Instagramján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brian Young (@brianjyoung) által megosztott bejegyzés

A Winx Saga a Winx Club rajzfilm élőszereplős feldolgozása, amelyet Iginio Straffi olasz képregényíró és rajzfilmes álmodott meg. 2004-ben indult, azóta pedig 8 évadot és három mozifilmet is megért rajzfilmsorozat, a Netflixre gyártott sorozatot pedig 2018-ban jelentették be. Az 1. évad 2020-ban startolt, ami akkora siker lett – két hetet töltött a Netflix Top 10-ben -, hogy gyorsan jött a 2. évados berendelés. Viszont az idén ősszel érkezett 2. évad nem szerepelt ilyen jól: világszinten összesen 161 millió óra nézést ért el szeptember 16.-ai premierje után egy hónap alatt. Összehasonlításként: a Netflix legsikeresebb sorozatait mindössze egy hét alatt hoznak 100 millió óra nézést.

Végzet: a Winx Saga története alapjaiban megegyezik az animációs sorozatéval: a tündériskolába, Alteára érkezik a 16 éves Bloom (Abigail Cowen), aki nemrég – elég tragikus körülmények között – fedezte fel, hogy ő nem ember, hanem tündér. Ráadásul az egyik legerősebb fajtából, a tűztündérek közül való. Azonban előélete miatt (emberek nevelték, így teljesen tudatlanul kerül át az egyik tündérbirodalomba, Soláriába) nehezen illeszkedik be az új iskolába. Ebben próbálnak neki segíteni szobatársai: Aisha (Precious Mustapha), a víztündér, Terra (Eliot Salt), a földtündér, Musa (Elisha Applebaum), az empatatündér, és ímmel-ámmal, de Stella (Hannah van der Westhuysen), a fénytündér is, aki nem mellesleg Solaria trónörökös hercegnője. Bloom befogadása mellett a perzseltek (The Burned Ones) néven ismert lények ismét Alfea védőfalait ostromolják, hogy végre egy kis tündérvért vegyenek magukhoz. Persze – ahogy az már csak lenni szokott – ennél sokkal több áll a szörnyinvázió mögött.

Forrás: The Hollywood Reporter

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.
×