HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Ha hiányzik Sandman, van egy jó hírünk: a Netflix hozott 2 új bónusz epizódot

A Netflix jót húzott az augusztus 5-én debütált Sandmannel. Több mint 80 országban Top 10-ben trónol, kritikai és nézői fogadtatása is pozitív. Most két bónusz résszel kedveskednek mindenkinek, aki szerette a sorozatot.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Egy ültő helyünkben ledarálós, izgalmas, színes fantasy lett a Sandman, van miért büszkének lenni rá, van miért nézni.

– írtuk Sandman sorozatkritikánkban. Reméljük, 2. évadra is lesz esély – annak ellenére is, hogy a Netflix hivatalosan nem kommunikált a folytatásról semmit.

A nézőkről azért nem feledkeztek meg, ugyanis a mai napon – augusztus 19. – két bónuszepizódot dobtak fel a Sandman 1. évadához. Történetesen két rövid képregényfejezet adaptációját nézhetjük meg.

HIRDETÉS

Egyik a A Dream of a Thousand Cats, amely az Álomország c. kötetben (az Abszolút Sandman 1. kötete) található Ezer macska álma alapján készült. Az animációs kisfilmként újragondolt történet az emberiség zsarnokságát mutatja be egy macska szemén keresztül. Az emberiség sötét korszakait pedig más, korábban élt cicák elbeszéléseiből ismeri meg. A részt Hisko Hulsing rendezte, aki csapatával úgy döntött, hogy megőrizze az eredeti misztikumát, a 2D animációt ötvözi az olajfestmények esztétikájával.

A pazar animáció mellett a szinkronhangokra is érdemes figyelni, néhány Sandman veteránt felfedezni köztük.

Például James McAvoyt, aki a Sandman hangjátékban kölcsönzi hangját Álomnak. Itt kisebb szerepet, egy arany hajú férfinek nevezett karaktert, de mégis jó viszont hallani a Sandman univerzumban. Szintén veteránként szerepel Michael Sheen, a hangjátékbeli Lucifer, aki a sorozatverzióban Pault kelti életre. Mellette szerepel még David Tennant mint Don, és Sandra Oh-t pedig a Préta szerepében hallani.

A másik bónusz epizód a Calliope, amely szintén az Álomország című gyűjteményes részben olvasható. A történet egy kétségbeesett íróról szól, aki elrabolja a művészetek múzsáját, Kalliopét, hogy fogva tartsa és végtelen ihletet adjon neki. A múzsát a görög-kanadai Melissanthi Mahut kelti életre, akit az ókori Görögországban játszódó Assassin’s Creed: Odyssey játékból ismerhetünk, mint Kassandra.

A két Sandman epizód előzetese:

Forrás: Nerdist