HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Elhunyt Nichelle Nichols, a Star Trek Uhura hadnagya

89 éves volt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nichols szombat este hunyt el Silver Cityben (Új-Mexikó). Halálhírét Gilbert Bell erősítette meg, aki Nichols menedzsere és üzlettársa volt 15 éven keresztül.

Nichelle Nichols az eredeti Star Trek sorozatban tűnt fel Uhura hadnagyként, akit 1966-tól 25 éven keresztül alakított. A kommunikációs tiszt szerepében számos korlátot bontott le a popkultúrában. Karaktere fontos jelentőségű volt az afro-amerikaiak reprezentációjában, továbbá Uhura karakteréhez kötődik az első televízióban bemutatott, különböző bőrszínű emberek közötti csók is, amit  William Shatnerrel (Kirk kapitány) váltott. Nichols az eredeti sorozaton kívül az első hat Star Trek filmben és a Star Trek: The Animated Series játszotta el Uhurát. A Star Treken kívül szinkronizált többek között a Futuramában, a Batman rajzfilmsorozatban, a Gargoylesban és a Simpson családban.

Ikonikus szerepe mellett a NASA-nát is segítette abban, hogy minél több nőt és afro-amerikait ösztönözzenek példájával arra, hogy az asztronauta pályát válasszák. Nichols évtizedeken át támogatta az űrkutatási hivatalt. Hatásának köszönhetően olyan emberek jelentkeztek a NASA-hoz, mint Dr. Sally Ride, az első női űrhajós vagy Guion Bluford, az első afro-amerikai asztronauta.

HIRDETÉS

Forrás: Variety

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.