HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Legfontosabb hírek a Netflix TUDUM eseményéről

A rajongók imádják az újdonságot, a híreket, az exkluzív tartalmakat, főleg ha kedvenceikről van szó. Jól tudják ezt a Comic Con szervezői, a Disney cégnél, és persze a Netflixnél is. A nyári Netflix globális esemény után elindult a TUDUM Globális rajongói esemény, ahol a Netflix hírt adott legjobban várt sorozatairól. Az event nem hagyomány nélküli, hiszen 2020-ban Sao Paulo, Brazíliában már tartottak hasonló néven rajongói eseményt, ami akkora siker volt, hogy miért ne élvezhesse mindenki. Facebookon mi is végigkövettük a friss, ropogós híreket, most pedig a legfontosabbakat megosztjuk veletek is!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A háromórás nagy eseményt egy ázsiai és indiai blokkal melegítette be a Netflix. A szekció legfontosabb híre a Super Crooks anime volt. A hamar elkaszált Jupiter hagyatéka sorozat után ez a következő Mark Millar képregényadaptáció, amivel Millarék folytatják a Netflix-szel közös koprodukciót. A premierre nem is kell sokat várni, ugyanis november 25-én érkezik a műsortárba. Heist filmek rajongóinak ajánljuk főleg a kis adagokba – 13 x 25 percnyi évad – érkező animációs szériát.

Ezen kívül berendelték az irodisták életét paridoziáló Aggretsuko 4. évadát, az Ultraman 2. évadát, továbbá jött egy kis emlékeztető, hogy jön ám a Bright animefilmje, a Samurai Soul. Az október 12-én érkező filmről új infó, hogy az itthon is közkedvelt japán zenész, Miyavi adja a főgonosz hangját.

HIRDETÉS

Egy kellemes családi animének ígérkezik még a Drifting Home Studio Coloridótól (Penguin Highway, Whiskery Away).

Az animék szerelmesei mellett a dél-koreai filmek és sorozatok rajongóinak is kedveskednek Netflixék. Kiderült, például, mikor érkezik a Vonat Busanba rendezőjének, a Torontói Filmfesztivált is megjárt horrorsorozata, a Hellbound, plusz egy új borzongató előzetest is kapott. Premierdátumot felvésni a naptárba: 2021. november 19. A széria nem mellesleg az azonos című képregény alapján készült, amely idehaza is megjelenik a Fumax kiadó gondozásában.

Emellett október 15-én is indul egy ígéretes koreai kontent: a My Name akció-thriller, amiben egy bosszúszomjas nő (Han So-hee ) igyekszik felkutatni apja gyilkosát. A cél érdekében bármire kész, még egy maffiafőnökkel is szövetkezni, akinek a nyomására belép a rendőrség soraiba is.

A fő TUDUM-eseményen persze nem sokáig várakoztatták a nagyérdeműt a sztárokkal és a hype-os címekkel. Az esti hype-ot Dwayne Johnson, maga a Szikla nyitotta novemberben érkező, Gal Gadottal és Ryan Reynoldsszal közös akció-vígjátékával, amiből egy kis akciózást láthattunk.

És hasonló sebességgel dobták a nézőknek a Stranger Things 4. évadának kvázi előzetesést is.

Az este nem csak az új várva várt évadokról és címekről szólt, hanem a búcsúról is. December 3-án érkezik A nagy pénzrablás (Money Heist) most már tényleg végső évada, amiből persze kaptunk egy kis betekintést. Izgalomban nem lesz hiány!

Búcsú kapcsán pedig felkészülhetnek az Ozark rajongói is, hiszen bejelentették, mikor és hogyan zárul a széria: 2022-ben érkezik a Netflixre a 4. szezon, két részletben.

Selyemkesztyűket és teás csészéket se volt hiábavaló előkészíteni a TUDUM alatt, ugyanis végre betekintést nyerhetett minden úr és hölgy a Bridgerton-család következő, valószínűleg botrányoktól nem mentes évadába is. Csak Lady Whistledown meg ne hallja!

A biztosabb címek után jöttek a kockázatos, nagyon féltett címek és bejelentések. Az eseményt megelőzendő már csepegtettek Netflixék képeket, infókat és egy posztert a Cowboy Bepop élőszereplős sorozatból, de az első hosszabb videós anyag most érkezett. Még nem trailer (amit amúgy a legtöbben itt vártak), hanem egy, az eredeti animét megidéző openinget láthattunk. A zene a régi!

Idén novemberben nem a Netflix hozza a szaftos brit családi királydrámát, hanem Kristen Stewart, de Imelda Stauton biztosított mindenkit, hogy ez nem marad így: 2022. novemberében érkezik a méltán sikeres A korona (The Crown) 5. évada.

A Neil Gaiman és Sandman rajongóknak sem kell már sokat várniuk a méltán népszerű képregény élőszereplős sorozatadaptációjára! Gaiman produkcióval kapcsolatos élményei és lelkesedése, valamint az Álom szerepében tetszelgő, hihetetlenül szuggesztív orgánummal rendelkező Tom Sturridge vezették fel a teaser előzetesnek is beillő első hosszabb exkluzív betekintőt. A kis videó pedig a célját maximálisan el is éri: gyorsan, ugrás a hypevonatra!

Ó, és ha már franchise-ok: Cobra Kai 4. évad jöhet? Persze, hogy jöhet! December 31-től a műsortárban.

Akinek tetszett a megosztónak bizonyuló Tyler Rake: A kimenekítésazok sem maradnak hoppon, hiszen a régivágású keménytökű akciófilm végén (SPOILER!!!) folyóba zuhant zsoldos végül az alkotók jóindulatából életben maradt, hogy ismét az akció közepébe vethesse magát a sebei nyalogatása után. Röviden: igen, Chris Hemsworth főszereplésével érkezik a második rész.

A TUDUM akciófilmekkel foglalkozó szekciójában egyébként szóba került még a The Harder They Fall (A vadnyugat törvényei szerint) című fekete főhősökkel dolgozó western, A halhatatlan gárda folytatása, a 2022-ben Elsa Pataky főszereplésével érkező Interceptor. A panel fontos részét képezte a női akciósztárok eszmecseréjét megragadó kerekasztal (pontosabban kerekZOOM) beszélgetés, ami az alapvetően maszkulinnak tartott filmes közegben szerzett tapasztalatairól szólt, miközben a forgatásokon szerzett sérüléseik is terítékre kerültek. Azt is megtudhattuk, hogy Halle Berry első rendezése egy női MMA harcos történetét dolgozza fel, ahol Berry nemcsak rendezőként jelenik majd meg, de főszereplőként is a sportoló bőrébe bújik. Ugyanitt kapott helyet a Halottak hadserege spin-off, az Army of Thieves előzetese is, ami önmagában egy ígéretesebb heist filmnek tűnik, mint előzménytörténetnek.

Az Esernyő Akadémia harmadik évadából még nem sok mindent láthattunk, de a TUDUM másik legérdekesebb körbeszélgetését pont a főszereplőbrigád szolgáltatta, úgyhogy érdemes csekkolni, amint kérdésekre válaszolgatnak:

A szekercéket és szakállakat tessék élesteni, hiszen nem lenne szerencsés felkészületlenül várni a Vikingek spin-offjaként érkező Valhallát! Ha nem lett volna elég a Lothbrok família kálváriáját végigkövetni, esetleg Az utolsó királyságot is befejezted, de már vágysz egy újabb komolyabb hangvételű vikinges sorozatra, akkor nem is kell tovább keresned.

Ősz -> színes falevelek -> gesztenyehullás -> vérfagyasztó skandináv krimik. Nagyjából ez a hangulatkombináció jellemzi a Søren Sveistrup azonos című regényéből készült A gesztenyeember sorozatot, ami már pár napon belül érkezik is (egészen pontosan szeptember 29-én). Akár csak az évszakhoz passzolóan, vagy a halloweeni maratonra készülve is remek bemelegítésnek ígérkezik, az alábbi videóban pedig maga az író mesél kicsit a produkcióról.

A november 6-án érkező Arcane animációs sorozat pedig nemcsak a League of Legends rajogóit igyekszik megszóltani, hanem a családi drámába ágyazott faltól-falig akciófilmek szerelmeseit is.

Az animációknál tartva pedig: érkezik a sokak által kedvelt Big Mouth ötödik évada, valamint a Netflix a Family Guy, Brickleberry, Amerikai fater fanoknak is kedvez új sorozatával, ami egy összeesküvés-elméleteket felügyelő és karbantartó szervezetet állít a középpontjába, az X-akták és Men in Black rajongóinak nem kis örömére, Inside Job címmel.

A streaming óriás pedig nem véletlenül hagyta a rendezvénye végére a legnagyobb neveket felvonultató, legnagyszabásúbb, szenteste (december 24.) Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio főszereplésével üstökösként érkező katasztrófafilm-komédia keverékéből származó exkluzív jelenetet. Tessék figyelni!

De persze amire a legtöbben vártak, azok a Vaják új évadával kapcsolatos ízeltők voltak, és a Netflix nem is spórolt a decemberben érkező új évad kedvcsinálóival! Két exkluzív jelenetsor mellett egy rövidke forgatási helyszín túrát is kaptunk az elfekről szóló Blood Origin alcímű előzménysorozathoz kapcsolódóan. És még azt is megerősítették, hogy természetesen érkezik a harmadik évad.

Geralt, amint egy medvedisznóemberrel kedélyesen kibeszéli a nőügyeket egy nivelleni késdobálóban:

Ciri pedig rádöbben, hogy Geralttal nem stimmel valami:

Blood Origin helyszín és díszletek:

,

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.