HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Érkezik az első karantén geekfilm, de rád is szükség van hozzá

Szeptember 7-én kezdődött A Karantén Zóna című, ötrészes szkeccsfilm közösségi finanszírozási kampánya, amelyet a The Twilight Zone (Alkonyzóna) amerikai sci-fi/fantasy sorozat, a Black Mirror disztopikus világa és a márciusban bevezetett karanténhelyzet inspirált. A misztikus, gyakran groteszkbe hajló történetek helyszíne öt városi lakás, ahol nincs kert, sem erkély, csak a falak és az általuk behatárolt szűk tér. A szkeccsfilm arra az új és kényszerű állapotra reflektál, amit az egyedüllét vagy pont a másokkal való összezártság nehezít meg igazán. Az alkotókat az foglalkoztatja, hogy ez az új élethelyzet milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, a testre és a pszichére.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Karantén Zónán a Roboraptor egyik alapítója és egyben a 24.hu ex-videós újságírója, Zsótér Indi Dániel, író-rendező (Happy Meal; A Kofa, az Uzsorás és a Behajtó), Vida Orsolya forgatókönyvíró (Wartburg, A buszsofőr) és Dimeth Balázs Ferenc Aranyszem-díjas operatőr (Harc közben eltűnt, Meghalni Ukrajnáért, Happy Meal) már május óta dolgozik.

Balról jobbra: Dimeth Balázs, Zsótér Ind Dániel és Vida Orsolya

A stáb létszáma mostanra 70 főre nőtt, az első rész forgatását pedig szeptember 9-én kezdték, Pásztor Erzsi főszereplésével. A többi epizódot – Tankó Erika, Makranczi Zalán, Lakatos Máté, Krausz Gergő, Tolnai Klára, Előd Álmos, Ujréti László, Pájer Alma és Lebor Lilly szereplésével – októberben és novemberben forgatják, a tervezett premier pedig jövő tavasszal várható. A filmben szereplő narrátort – ami szintén az Alkonyzónából elcsípett formula – Muchichka László alakítja, aki a Roboraptor másik alapítója.

A projektre az Alkonyzóna mellett, a Végtelen határok is hatott, ebből kifolyólag a pszichológiai drámákat jó adag cinizmussal, humorral dolgozza fel.

HIRDETÉS

A kampány első fázisában (szeptember 7-28. között) a készítők 600.000 Ft összegyűjtését célozzák meg, amit – megfogalmazásuk szerint – a kompromisszumok nélküli technikai megoldások kivitelezésére és a megfelelő forgatási körülmények megteremtésére fordítanának.

Ha segítenétek, az alábbi linken tehetitek.

A Karantén Zóna Facebook-oldalán addig naponta új tartalmakkal jelentkeznek, és készült egy pofás felhívó videó is:

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.