HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Náci robotok, anyai űr-Godzilla és a nudista n’avik – Gandahar

A BÉKA Filmklub és a Roboraptor közös szervezésű sci-fi filmklubjának legutóbbi alkalmán az Idő urait is rendező René Laloux másik kultikus animációs filmjét a Gandahart néztük meg, majd veséztük ki alaposan. Gandahar egy eszményi világ, lakói tökéletes és szép emberek, a tudomány eljutott a lehető legmagasabb fokra, ezért a kutatásokat lezárták. Hirtelen azonban fekete robotok támadják meg a békés kommunákat, nyomozás veszi kezdetét, aminek végén régi, elfeledett titkok kerülnek elő…

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Egyén kontra közösség, a nő és a férfi szembenállása, a zöld-hippik közössége a fasizmus ellen, a génmanipuláció következményei, a tudomány felelőssége. És még pár hasonlóan izgalmas téma, amelyek előkerültek miközben igyekeztük megfejteni Laloux sajátos, felkavaró és gondolatgazdag vízióját. Illetve természetesen nem mentünk el a rendező úr karrierjének legfontosabb kérdése mellett sem: most akkor az Idő urai tényleg jó film, vagy csak a nosztalgia mondatja ezt velünk? És, az is kiderül, hogy miként jön Harvey Weinstein egy francia animációs filmhez. Tartsatok velünk!

Beszélgetnek: Csókás Máté (Béka Filmklub) Pongrácz Máté (Roboraptor, Trashnevelés)

HIRDETÉS

A beszélgetés a Bem mozi élő közönsége előtt, 2020. 03. 11-én lett felvéve.

A beszélgetés letölthető a Soundcloudról, iTunesról és Spotify-ról.

Sajnos a járványügyi helyzet ideiglenesen megakasztotta a filmklubot, de amint a vihar elmúlik úgy természetesen újdonsült erővel, és izgalmasabbnál izgalmasabb filmekkel térünk vissza. Addig is nézzetek sok jó sci-fit (otthon!), és hallgassátok a Roboraptor frissen újra indított podcast műsorát is.

Fotó: Martin Ferenc

Előző filmklubos eseményünkről itt olvashatsz:

A késő 80-as évek kilátástalansága szülte meg magyar Szárnyas fejvadászt – Monory Mész Andrással beszélgettünk

Pongrácz Máté a Budapest Corvinus Egyetem Szociológia szakán végzett. A műfaji filmek nagy kedvelője és az elfedett, obskúrus, de értékes darabok felkutatója. A szerzői trash védnöke és Zardoz hírnöke.