Magazin

A késő 80-as évek kilátástalansága szülte meg magyar Szárnyas fejvadászt – Monory Mész Andrással beszélgettünk

A „magyar Szárnyas fejvadásszal” folytatódott BÉKA Filmklub és a Roboraptor közös szervezésű sci-fi évada. A Monory Mész András által rendezett, 1990-ben bemutatott Meteo a leköszönő szocialista nehézipar, a virágzó underground és a beköszöntő piacgazdaság találkozása. Az apokaliptikus hangulatért a zene, a helyszín, a napjai nagy részét fürdőkádban töltő informatikus-zseni és a régi Csajkával guruló vagányok felelnek.

A vetítés után Zsótér Indi Dániel a film rendezőjével beszélgetett arról, hogy mi is ihlette a magyar filmtörténet legkülönlegesebb sci-fi filmjét. Mi volt a koncepció, mennyire átélhető a mai nézőknek a rendszerváltás korának kollektív szorongása, lehetne-e folytatni, miként vált a kőbányai pincerendszer posztapokaliptikus piaccá, és hogy kerül a képbe Soros György Betamax kamerája?

A beszélgetés a Bem mozi élő közönsége előtt, 2020. 02. 25-én lett felvéve.

A beszélgetés letölthető a Soundcloudról, iTunesról és Spotify-ról.

2020. március 10-én várunk mindenkit szeretettel következő filmklubunkba, a Gandahar vetítésére. Részletek az eseménynél!

Fotó: Martin Ferenc

[central_article_recommendation url=”https://roboraptor.hu/2020/02/25/csillagkozi-invazio-beka-filmklub-roboraptor-beszelgetes” image=”1″ lead=”1″]

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image