HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

A 2018-as Comic-Con legfontosabb előzetesei

Idén ugyan se a Marvel, se a Trónok harca nem vett részt a San Diego-i Comic-Conon, mégsem maradtunk izgalmas bejelentések és előzetesek nélkül. A DC, Godzilla, a Doctor Who és M. Night Shyamalan jó pár izgalmas (és kevésbé izgalmas) videóanyaggal jelentkeztek, ezeket szedtük össze nektek most ebbe a cikkbe, hogy ne kelljen mindegyiket külön keresgélnetek. Íme tehát a 2018-as Comic-Con legfontosabb néznivalói:

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

A Comic-Con egyik legnagyobb dobása volt a Shyamalan-szuperhősuniverzum első mozgóképes bizonyítéka, avagy itt a Glass előzetese, amelyben David Dunn, Elijah Price és Kevin Wendell együtt kerülnek be a pszichiátriára, majd csapnak össze onnan kijutva. Jó kérdés, hogy csak ügyes elterelés vagy a film fő vonulata lesz az a felvetés, hogy főszereplőink esetleg csak képzelik különlegességüket, de már ezek a képsorok sem hagynak kétséget afelől, hogy a trió jó pár megmagyarázhatatlan mutatvánnyal fog előrukkolni – így minden bizonnyal egyben ez lesz Shyamalan eddigi legambiciózusabb alkotása is.

HIRDETÉS

A snyderi koromsötét és a whedoni viccelődős DCEU után James Wan kezében a staféta, hogy új alapokra helyezze az univerzumot, és feledtesse a korábbi kudarcokat. Úgy tűnik, a korábbi stílusok szintetizálását a jellegtelenség jelenti ez esetben: az előzetesben van nagyívű királydráma, egy kis humor, eszméletlen mennyiségű CGI-parádé, és még egy leginkább az Assassin’s Creed és a Thor összeházasításából született sivatagi szakasz is, de semmi karakter, ambíció nem rajzolódik ki ezekből. Aquaman jön, lát, zúz, a festményszerű vízalatti ütközetek még jól is néznek ki, de egyelőre csak annyit látni, hogy a DC szó szerint csak azt akarja elérni, hogy egy újabb márkaneve kerüljön a vászonra.

A két DC-előzetesből a Shazam!-é tűnik érdekesebbnek, bár igaz, hogy ez is csak annyit takar, hogy a Segítség, felnőttem! alapötletét bolondítják meg néhány szupererővel. De ez a film tényleg laza, és nem erőltetetten laza, és még akár mutathat is valami olyat, amit a többi szuperhősmozi nem lőtt el. Ebben természetesen sok múlik azon is, hogy végül mire futtatják ki a történetet (hiszen még a főgonoszt is csak néhány képkocka erejéig láttuk), de áprilisig bizonyára erről is ki fog derülni jó néhány részlet.

Idén novemberben újabb filmmel bővül a Harry Potter univerzum, azaz mostmár Varázsvilág-univerzum, ahogy a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei Comic-conos előzeteséből kiderül. Grindelwald megakarja reformálni a varázsvilág működését és nem akar tovább bujkálni a muglik elől. Természetesen más nem tudja megakadályozni, mint a fiatal Dumbledore és  Göthe Salmander. Annak ellenére, hogy érthetetlen, miért akarják mindenképpen beleerőltetni Salmander karakterét a Dumbledpre-Grindelwald konfliktusba, még egész jó dolgok is kisülhetnek ebből a sorozatból, ha tanultak az eddigi hibákból. Az előzetest viszont csak annak ajánljuk, aki még nagyon nem tudta eldönteni, hogy érdekli-e a film, vagy nem zavarják a spoilerek, mert elég sok mindent megmutat a három percben

Reméljük, a Godzilla jövőre érkező folytatásában kevesebb baki lesz, mint ebben a félperces teaserben, ugyanis a Stranger Thingsből igazolt Millie Bobby Brown mögött nemcsak egy kameraman lóg be a képbe, hanem a lány kötései is eltűnnek a kezéről az utolsó snittre. Ha ezt félretesszük, akkor egyszerű és hatásos kedvcsinálóval van dolgunk, amiből természetesen még nehéz sok következtetést levonni a Michael Dougherty rendezte második részre nézve.

Nem kerültünk közelebb a válaszhoz a teljes előzetest látva sem, ugyanis a a trailer nagyjából annyit sejtet, hogy a Godzilla: King of Monsters egy óriásszörnyes Pokémon-gyűjtögetés lesz, mert csak ezzel lehet megakadályozni (???), hogy az alkotásból egy Emmerich-katasztrófafilm legyen minden nagyváros legfőbb látványosságának lerombolásával. Avagy az emberek megint másodhegedűs szerepbe kényszerülnek, de ezúttal az sem világos, hogy a címszereplő (és alattvalói) milyen szerephez jutnak.

Sorozat

„Ez az egész teljesen új nekem”. Ezzel a mondattal kezdi az újkori Doctor Who 11. évadának előzetesét az öreg Doki legfrissebb, tizenharmadik inkarnációját játszó Jodie Whittaker. Mi pedig teljesen együtt tudunk érezni vele, hiszen most nem csak a főszereplő új, hanem minden, hiszen a sorozat útját 2009 óta egyengető Steven Moffat is átadja a showrunneri stafétát a Broadchurch-t készítő Chris Chibnallnak. Valljuk be: ideje volt már ennek, mert bár nagyon kedveltük Peter Capaldi mogorva, öreg dokiját, a sztorik szintjén már bőven ráfért egy kis vérfrissítés a sorozatra. Az alig egy perces előzetes egyelőre egy elég fun évadot sejtet, egy az elődjéénél sokkal lelkesebb Doktorral a főszerepben.

Az idei Comic Con egyik legváratlanabb fejleménye, hogy öt év után újra folytatódik a Star Wars: The Clone Wars animációs sorozat. A 2008-ban rögösen induló, de az évek során komoly rajongói bázisra (és kritikai méltatásra is) szert tevő sorozat még 2013-ban ért véget, amikor a Lucasfilm (úgy, hogy már készülőben volt a folytatás) hirtelen elkaszálta a sorozatot, a lázadás hajnalát bemutató utódszéria, a Lázadók kedvéértNoha azóta az is véget ért, és hamarosan kezdetét veszi a Resistance címre keresztelt (a hatodik és hetedik film között játszódó) sorozat, a rajongói nyomás úgy néz ki ez esetben győzedelmeskedett és ennek hála (legalább) 12 részen keresztül ismét beszállhatunk a klónok és a droidok csatározásába. (És ami a legfontosabb az olyan elvarratlan szálak is lezárást kaphatnak, minthogy mit csinált Ashoka a száműzetése után.) Noha a klónok háborúja sosem volt a kedvenc Star Wars korszakom, az után, hogy a Disney filmek görcsösen ragaszkodnak a régi trilógia világához (így kissé elcsépelve azt), jó érzéssel tölt el, hogy újra látható lesz a saga ezen része is. Hogy az új évad mikor érkezik azt egyelőre nem tudjuk, csak azt, hogy (kicsivel feltuningolt karaktermodellekkel) a Disney 2019 szeptemberében induló, saját streaming oldalán fog napvilágot látni.

Még 2017 novemberében jelentették be, George R. R. Martin egy korai sci-fi kisregényéből, a Nightflyersből (magyarul Éjvándorok címen jelent meg) sorozatot fejleszt a Syfy. A márciusi pörgős teaser után végre megérkezett az első komoly tartalmat hozó trailer. A történetet nem először viszik képernyőre. Először 1987-ben készült belőle film Robert Collector rendezésében, a forgatókönyvet pedig Robert Jaffe írta – utóbbit Martin bírálta, mivel története nem végleges, hanem egy korábbi változatából dolgozott.

A történet az Armagedonnal kezdődik. A menekülés egyetlen lehetséges módja a Nightflyer nevű űrhajó. Egy kilenctagú legénység foglalja el a járművet. Első ránézésre egy tökéletes gép: mindennel felszerelt, a technikai részt pedig egy magas fejlettségű MI látja el. Azonban nincs minden rendben az űrhajóval, az új utasokat legjobban a kapitány gyanús távolmaradása aggasztja. A hosszú út megkezdése azonban más váratlan eseményeket is rejt: egy azonosíthatatlan lény támadja meg az utasokat. Képesek túlélni az utazást?

https://www.youtube.com/watch?v=CJTTdqy6Yr8

 

A Neil Gaiman és Terry Prachett, magyarul Elveszett Proféciák címen megjelent regénye alapján készülő Good Omensről eddig nem kaptunk egyebet pár forgatási képnél, de most érkezett egy werkvideo, amiben a színészek elmondják mekkora élmény volt elkészíteni a sorozatot és jelmezben is láthatjuk őket. A feldolgozás nagyon ígéretesnek tűnik, főleg az elképesztő szereplőgárda miatt: David Tennant, Michael Sheen, Jon Hamm, Mark Gatiss és David Morrissey. A sztori egy angyal és egy démon szövetségéről szól, akik az apokalipszis megakadályozására fognak össze és igyekeznek megtalálni az antikrisztust.

A DC úgy döntött, hogy ő is megakarja lovagolin a SVOD mániát és saját streaming szolgáltatást indít. Az oldalra az eddigi DC filmek és sorozatok mellett több saját tartalom fejlesztése is tervben van. Ezzek közül lesz az első a Titans, ami a Tini Titánok élőszereplős változatának készül, a főszerepben Dick Grayson, alias Robin alias Nightwinggel és nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem a fiataloat próbálják megcélózni, mert már ebben a két percben is csak úgy fröcsög a vér.

A YouTube sem akar kimaradni a sorozatok aranykorából, legújabb projektje pedig jócskán az eddigi csúcsnak számító Cobra Kai fölé lőtte be a szintet: az Originben egy új bolygóra tartó hajó legénységével ismerkedhetünk meg, akik valamilyen okból kifolyólag magukra maradtak a járműn. De természetesen nemcsak a hajó, hanem a karakterek múltjai is tartogatnak sötét titkokat, és Paul W. S. Anderson rendező azt ígéri, hogy a játékidő 40%-át a szereplők hátterének fogják szentelni. Lehet, hogy készül az új Lost?

https://www.youtube.com/watch?v=u-94-Vxbctc

Korunk egyik legsikeresebb B-filmes franchise-a megállíthatatlan a mozivásznon, az idén nyáron debütált előzménytörténettel már a negyedik résznél tart a The Purge, és aki még többet szeretne, az hamarosan tévésorozat formájában fogyaszthat el egy tízórás adagot a legális bűn éjszakájából. A Comic-Conon debütált előzetes azonban nem ígér többet annál, amit már az eddigi filmekben is láthattunk: rituális kivégzések, gonosz politikusok és arisztokraták, családtagjaikat kereső kisemberek fogják benépesíteni a sorozat világát is az első képkockák alapján. Persze van egy-két új adalék például az önkéntes áldozatok képében, de ennél azért többet is mutathatja a széria – már amennyiben nem csak a márkanév népszerűségét akarja meglovagolni.