HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

A világ ezúttal Jones, a Szikla és Mr. Irdatlan kezében van

A Pixar ismét folytatással robbant, a Szikla fél lábbal próbálja lealázni Bruce Willist, miközben végre visszatérnek az Őrzők is. Júliusi Roboraptár.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

A Hihetetlen család 2. (The Incrediles 2.)

Magyar premier: július 05.

Tizennégy évet kellett várni, hogy megtudjuk, milyen ördögi tervvel érkezett közénk az Aknakukac, de ha hinni lehet a tengerentúli kritikáknak, nagyon is megérte türelmesnek lenni. A Hihetetlen család 2. az amerikai bevételi listát már letarolta, nálunk július elején robbannak be újra a mozikba Irdatlanék. A Pixar 20. egészestés játékfilmjében a szokványosnak semmiképp sem nevezhető família ezúttal is egy minden hájjal megkent főgonosszal találja szembe magát, és végre arra is megkapjuk a választ, hogy milyen spéci képességekkel rendelkezik Furi. Az első rész elképesztő magasságokba helyezte a lécet akcióban, humorban és érzelmekben egyaránt, úgyhogy lesz mit megugrani Brad Birdnek és csapatának.
(Szelle Ákos)

HIRDETÉS

Felhőkarcoló (Skyscraper)

Magyar premier: július 12.

Úgy tűnik Dwayne ‘The Rock’ Johnson addig nem fog leállni, amíg be nem bizonyítja, hogy ő minden idők legkeményebb akcióhőse. Elég hosszú és sűrű bakancslistája lehet a témában, mert még alig pihente ki, hogy egy óriás gorilla oldalán leverte a mutáns farkas és sárkánykrokodil mesterpárost, máris érkezik következő adrenalin bombája. Ezúttal ex-FBI ügynőkként kell megvédenie a világ legmagasabb és legfejlettebb luxusszállodáját, amit a rosszfiúk éppen ki akarnak rabolni, ráadásul John McClane a Szikla családját is túszul ejtik akciójuk során.
(Hartai Dávid)

A Hangya és a Darázs

Magyar premier: július 26.

Itt az ideje kiheverni a Bosszúállók: Végtelen háború sokkoló és tragikus végét: a Marvel két rovarnak öltözött ember bohóckodásával varázsolja vissza a mosolyt az arcunkra. Scott Lang (Paul Rudd), azaz a Hangya nem bírja már egyedül a szuperhősködést, ezért kap maga mellé egy partnert, aki nem más, mint Hank Pym lánya, Hope (Evangeline Lilly), azaz Darázs. A Hangya és a Darázs egy pörgős és látványos akcióvígjátéknak ígérkezik, amiben az emberek és a tárgyak továbbra is előszeretettel változtatnak méretet, a teherautó méretű sótartótól a sótartó méretű teherautóig. Tökéletes felüdülés lesz Thanos pusztítása után.
(Rácz Viktória)

Sorozat

Éles tárgyak (1. évad)

Sorozat premier: július 8. (HBO GO )

Gillian Flynn Holtodiglan című regénye, és az abból készült David Fincher-film sikere a szokásos reakciót váltotta ki a filmiparból: belekezdtek az író másik két regényének adaptálásba. A Sötét helyekből Charlize Theron főszereplésével készült egy elég gyenge filmadaptáció, az Éles tárgyak (Sharp Objects) viszont úgy tűnik jobban járt: a történetből Amy Adams nevével fémjelzett HBO-s sorozat készült. Adams egy olyan riportert alakít, aki kénytelen visszatérni szülővárosába, hogy két tinilány meggyilkolásáról tudósítson. A nyolcrészes sorozatban feltűnik még a csodálatos Patricia Clarkson is, az epizódokat pedig az a Jean-Marc Vallée rendezte, aki megajándékozott minket a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb sorozatával, a Hatalmas kis hazugságokkal. Az Éles tárgyak igazi ínyencség a lélektani thrillerek és rejtélyes kisvárosi történetek kedvelőinek.
(Rácz Viktória)

https://www.youtube.com/watch?v=xN9uyMtGVBE

Castle Rock (1. évad)

Sorozat premier: július 25. (Hulu)

A Hulu még tavaly októberben jelentette be, hogy igyekszik kivenni részét az újjáéledt Stephen King mániából és ő is elkészíti saját sorozatverzióját a horror nagymesterének műveiből. A Castle Rock tíz különböző történetet fog elmesélni nekünk, melyeknek közös pontja, hogy King regényein alapulnak és a címadó – szintén az író műveiből ismerős – városban játszódnak majd. Hogy ezen felül lesz-e bármilyen összefüggés az egyes epizódok eseményei, szereplői között, azt egyelőre nem tudni. Mindenesetre a koncepció egész izgalmasnak tűnik.
(Hartai Dávid)

https://www.youtube.com/watch?v=H14tqKZYhgg

Attack on Titan (3. évad)

Évad premier: július 22. (NHK)

Folytatódik Erenék története, de a készítők szerint az Attack on Titan harmadik évadát nézni olyan lesz, mintha egy teljesen új sorozatot kezdenénk el. Ez az évad sokkal inkább karaktercentrius lesz, mint az előzőek: nagyobb hangsúlyt fektettek arra, hogy bemutassák, milyen belső konfliktus zajlik a főhősben, aki hatalmas változáson fog átesni. Emellett szintén fontos változás, hogy a titánokkal való harc helyett inkább az emberek közötti belviszályra koncentrál a sorozat.
(Barna Benedek)

Könyv

Philip K. Dick : Jones kezében a világ

Megjelenés: július 19.

Egy teljesen új Philip K. Dick regénnyel (is) túlélhetjük a nyári uborkaszezont. Az 1956-os regény főszereplője Floyd Jones, egy mogorva, esetlen és valószínűleg őrült figura. Ezek nem épp egy vezetőhöz illő tulajdonságok, de Jones így is hatalomhoz jut, ráadásul egy egész bolygón. Nem is rossz tulajdonságai révén jut ehhez a címhez, hanem két különleges adottságának köszönhetően: képes jövőbe látni és képes rávenni az embereket az álmodásra, még akkor is, ha azok világában ez nem lehetséges.
(Scheirich Zsófia)

Iain M. Banks: Fegyver a kézben

Megjelenés: július 19.

Iain M. Banks egy olyan utópiát képzelt el nekünk, amelyben senki nem szenved hiányt semmiben, s ahol a humanoid fajok és a mesterséges intelligencia képesek együtt élni, egymást egyenrangúként kezelni. Ez a Kultúrának nevezett civilizáció azonban időről időre kapcsolatba kerül más, nála fejletlenebb társadalmakkal – ezek a találkozások többnyire valamilyen konfliktushoz vezetnek. A Fegyver ​a kézben a Kultúra egyik ügynökéről szól, akinek feladata más civilizációk fejlődésébe való beavatkozás volt. Bár a férfi már visszavonult, még egy fontos küldetést rá akarnak bízni: meg kell akadályoznia egy bolygóközi háború kitörését. A könyvben a jelenbeli eseményekkel párhuzamosan ismerjük meg a főhős sötét múltját.
(Barna Benedek)


KépregényAlejandro Jodorowsky: Ami odalent van (Incal 3.)

Megjelenés: július 15.

Harmadik kötetéhez ért Alejandro Jodorowsky és Möebies kultképregény-sorozata, az Incal. A sci-fi képregény főhőse, John DiFool további kalandokba keveredik, és az univerzum sorsa ezúttal is az ő vállán nyugszik. Ezenfelül végre kiderül a két Incal titka is. Az új kötetet július 15-én vehetjük meg a nyári Képregénybörzén normál és limitált kiadásban.
(Scheirich Zsófia)

Alan Moore – Dave Gibbons: A teljes Watchmen

Megjelenés: július közepe

A július egyik legizgalmasabb megjelenése a teljes Watchmen-sorozat. Első, 1987-es megjelenése óta kultstátuszt vívott ki magának, a képregény eladási listák örök szereplője, 1988-ban megkapta a legjobb SFF-nek járó Hugo-díjat, 2009-ben film készült belőle Zack Snyder rendezésében, jelenleg pedig az HBO forgat belőle sorozat változatot. Magyarul először 2008-ban jelent meg a Cartaphiliusnál, az új kiadás a Fumaxtól jön. A teljes kötet mind a 12 fejezetet tartalmazza, és a régi példányoktól eltérően egy nagyobb, oversized példányban olvashatjuk a történetet. Ezenfelül javított fordítást és digitálisan felújított színezést kapunk, továbbá kétféle kiadásban vásárolhatunk a kötetből: egy keménytáblás és egy limitált, védőborítós kivitelezésűből.
(Scheirich Zsófia)

Frank Millar: Sin City: A Nehéz búcsú (Sin City 1.)

Megjelenés: július 15.

A nyári Képregénybörzére érkezik a Sin City első részének, a Nehéz búcsúnak új, javított kiadása, . A kötet magyar nyelven először 2005-ben jelent meg a Fumaxnál, azóta viszont szinte fellelhetetlenné vált, vagy csak Vaterán szerezhettük be horribilis áron. Szóval épp itt volt az ideje az újrakiadásnak. A történetet talán nem kell bemutatni, de az új érdeklődök kedvéért álljon itt egy rövid ismertető: Az első kötet főszereplője, Marv nem az eszéről híres, de azért gyorsan átlátja a helyzetet. Nem tesz másként akkor se, amikor részegen egy meggyilkolt nő mellett ébred. Csak egy hülye várja ki, mi lesz. Marv futni kezd, nyomában korrupt rendőrök, az áldozat szerettei, a megbízó fogdmegjei. Ebből még bármi lehet.
(Scheirich Zsófia)