HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

Szerkesztőségi Ömlengés – Valerian és az ezer bolygó városa

… avagy a szerkesztőség nyilatkozik: várjuk-e a Valerian és az ezer bolygó városát, és ha igen, miért nem?

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Minden adott hozzá, hogy egy egyedülálló űroperát láthassunk: egy rendező egy régóta dédelgetett álommal, egy tökéletesen adaptálható alapanyag – ráadásul képregény, a technológiai háttér, kiváló zenei aláfestés és egy színészpáros, aki ezzel nagy a lehetőséget kap a bizonyításra. Ezen túl már csak annyi kell, hogy ne csesszék el. Én várom, akárhogyan is alakul.

/Anna/

A Shingouz-faj képviselői is kíváncsian várják a filmet

Luc Besson még az aranykorában készítette el Az ötödik elemet, ami különc, de jól kezelt stílusának köszönhetően méltán vált emlékezetessé. A Valerian előzetesei alapján számomra hasonló hangulati világot idéz, ezzel újra felébreszti a reményt Besson művészete iránt. Talán még egy alkotói reneszánsz kezdete is lehet.
Már csak azért is, mert a látványvilág egészen grandiózusnak, ugyanakkor részletgazdagnak tűnik, ami azt sugallja, hogy a rendező szintet tudott lépni a sci-fi műfajában tett előző kalandozása óta. Persze ez egyben félelemre is okot adhat, hiszen ismerve napjaink mozikultúráját, könnyen elképzelhető, hogy ez a film is feláldozza a mélyebb értékeket a felületes látványorgia oltárán.
De én bízom abban, hogy nem csak szépen kidolgozott vizualitással rendelkező, hanem egyben intelligens is lesz a végeredmény, amit Besson letesz elénk. DeHaan és Delevingne egyaránt tehetségesek, de az igazi nagy áttörést még nem érték el. Talán majd a Valeriannal.

HIRDETÉS

/Dani/

 

CGI-ból nem lesz hiány

Egy könnyed, szórakoztató popcorn sci-fit szeretnék látni, ami az előzetesek alapján simán összejöhet. Nagyon jó lenne, ha egy újabb klasszikus születne a mester tollából, de az ilyen várakozásoknak általában csalódás a vége, így én megelégszem, ha kreativitásban és humorban utoléri Az ötödik elemet. Dane DeHaant nagyon bírom, és remélem, a Valerian után sokkal többet láthatjuk majd nagyvásznon. Az egyetlen, ami miatt kicsit aggódom, hogy a látvány a történet rovására megy, és olyan katyvasz válik belőle, mint a Jupiter felemelkedéséből. Azért a Lucy után Bessonnak van mit bizonyítani számomra, de nagyon remélem, hogy tudja mit csinál és el fog kápráztatni.

/Dávid/

A két főszereplő karrierjében is áttörést hozhat a film

Nem olvastam a képregényt, illetve töredelmesen bevallom, nem is hallottam róla a film első traileréig, így nem igazán tudom behatárolni, mit is kellene adnia a filmnek. Viszont amitől tartok, az az, hogy a film képtelen lesz érdemi kiegyensúlyozottságot biztosítani az akció-látványnak és az érdemi narratívának. Szerintem a film külsejében gyönyörű lesz, de az az érzésem, hogy a történet megcélozza majd az Avatar szintjét, ami számomra a „szódával elmegy” kategória.

/Robi/

A trailer alapján a romantikus szál nem megy az akció rovására

Én már azzal is elégedett leszek, ha csak nekem tetszik. Legyen színes, mozgalmas, jó a látvány, jó a zene és a sztori se legyen egy Suicide Squad-kaliberű katyvasz, és én már boldog leszek.

/Máté/

 Én azért várom, mert minden sci-fis vonatkozásban jobb lesz, mint a Mass Effect Andromeda.

/Ádám/

Ti mit gondoltok? Várjátok már a filmet?

Már nem sokat kell aludni, és minden kiderül. A várakozás alatt pedig még van idő fellapozni a képregényt, vagy belenézni az animációs sorozatba, esetleg újranézni Az ötödik elemet.

Képek forrása: 1, 2, 3,