HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Trónok harca-évadváró #3: Westeros még mindig nem rémfarkasnak való vidék?

Közeleg az április vége, amikor folytatódik a sorozat! Sorozatunkba a forgatási infókra és a különböző teóriákra alapozva latolgatjuk, hogy az új epizódokban mi várható. Ezúttal a megmaradt Starkok jövője kapcsán bocsátkozunk jóslatokba.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sansa Stark még mindig töketlenül áll az események előtt…

S5E10-Theon-ans-Sansa-jump-810x539
HBO

… mint tudjuk, ettől még nyugodtan vele tarthatna a Bolton-fattyú által kasztrált Theon Greyjoy. A forgatási hírek azonban másról tanúskodnak. Ezek szerint az idősebbik Stark-lányt alakító Sophie Turner, és a Greyjoy-örököst játszó Alfie Allen külön-külön forgatási helyszíneken kezdték még hatodik évados ténykedésüket. Ez még egy dologra enged következtetni: az ifjak túlélték a nagy ugrást. (Vagyis azt, hogy a Bolton-uralomtól való menekülés közben lényegében leugrottak Deres várfaláról. Bran Starknak az első évadban nem jött be egy hasonló akció, a nővére viszont a jelek szerint sikerrel járt.) A további történések tekintetében azonban sok a kérdés: vajon Ramsay hogyan reagál neje szökésére? Elkapja-e ismét Sansát? Ezen még egy darabig izgulhatunk, de nagyon reméljük, hogy nem ismétlődik meg valami olyasmi, mint az ötödik évad hírhedté vált erőszakolós jelenete.

littlefinger2-810x455
HBO

Sansa szempontjából egyébként az is fontos kérdés, hogy felbukkan-e még az őt a Boltonoknak gyakorlatilag kiárusító Kisujj, és ha igen, segítségére siet-e végül a Stark-lánynak. Ennek kapcsán egy dolgot lehet biztosan tudni: a Völgy ura többet szerepel majd az új évadban, hiszen fogadott fiával, a „még hét-nyolc évesen is az ágyba pisilek és cumizok” Robin Arrynnal lesznek jelenetei.

Arya megvillantja színészi tehetségét

Arya1-810x473
winteriscoming.net

A kisebbik Stark-lány, Arya sztorija is egy drámai ponton szakadt meg: engedetlensége miatt a Fekete és Fehér Házában arc nélküli mesterei megvakították. Hogy pontosan mikor nyeri vissza látását, az kérdéses, az viszont biztos, hogy a dolog még a hatodik évadban bekövetkezik. Az Aryát alakító Maisie Williamst ugyanis több próbatétel elé állították már a forgatáson: nem csak úszkálnia kellett a braavosi vizeket szimbolizáló medencében, de háztetőről háztetőre is kellett ugrándoznia.

HIRDETÉS

Richard-E.-Grant-as-Izambaro
winteriscoming.net

De nem csak ennyit sikerült kideríteni Arya történetéből. A Tél szelei című, még mindig megjelenésre váró hatodik Tűz és Jég dala-kötetből néhány fejezet már napvilágot látott. Ezek közül az egyik Aryaé. Ebben a fiatal lány orgyilkosként egy vándor színi társulat tagja lesz. A fejezetben nem ébred rá, de a sorozatban várhatóan kiderül számára, hogy az előadás a királyvári menekülését követő eseményeket dolgozza fel a Lannisterek szemszögéből. A forgatási képek tanúsága szerint ezt a jelenetet biztosan láthatjuk majd. Bízzunk benne, hogy a készítők rendesen ki is használják a folytatásban az „előadás az előadásban”-koncepció jelentette helyzet abszurdumát!

A rémfarkasok visszatérnek!

Nymeria
HBO

És ha már szóba kerültek a Stark-lányok: forgatási hírek szerint Zúgó környékére tervezik Arya egykori házi kedvencének falkás visszatérését. A könyvekben a Nymeria névre hallgató jószág társaival együtt már egy ideje terrorizálja a Király útján elhaladó népeket – éppen itt volt az ideje annak, hogy a sorozatban is felbukkanjon. Már csak azért, mert az 5. évadban Jon Szellem nevű négylábú társát is csak hellyel-közzel láthattuk, rajta kívül pedig egy deka rémfarkas nem jelent meg. Oké, hogy Daenerys kedvenc gyermeke, Drogon sárkány lenyúlta a tavalyi CGI-büdzsét, de azért nem kellene elfelejteni, hogy a farkasoknak igenis fontos szerepük van a történetben.

Észak urai sem maradnak rest

Northern-Host-810x456
winteriscoming.net

Ha már a deresi brigádot vesszük sorra, érdemes azt is megemlíteni, hogy a hatodik évadra számos északi úr szerepére castingoltak színészeket. Ráadásul úgy hírlik, szerepük lesz még egy nagy csatában Deres környékén. A kérdés csak az: kinek az oldalán? Maradnak Bolton-irányítás alatt vagy nemes egyszerűséggel kitartanak a megmaradt Starkok mellett? És ha úgy döntenek, hogy megint a rémfarkas címeres ház oldalán harcolnak, ugyan ki lehet az a karizmatikus vezető, aki előtt térdet hajtanak? Sansa önmagában aligha lenne képes arra, hogy elnyerje a nagy urak támogatását, a Starkok férfi oldaláról pedig már csak ketten maradtak: a két kisfiú, Bran és Rickon. Vajon az északi urak őket biztosítják támogatásukról, vagy valaki mást?

Bran-in-Season-6
Entertainment Weekly

Nos, a helyzet az, hogy az új részekben ismét szerepel majd a Brant alakító Isaac Hempstead Wright és az együgyű kísérőjét megformáló Kristian Nairn. Sőt, a hírek szerint a hatodik évadban visszatér majd a legkisebb Starkot alakító Art Parkinson és a védelmezőjét/kvázi-dadáját játszó Natalia Tena is. Ez pedig nem csak azért fontos infó, mert a harmadik évad óta gyakorlatilag hírét sem hallottuk a két karakternek, hanem azért is, mert az Észak uralmáért vívott harcban egy még élő (!) Stark-fiúörökösnek rendkívül nagy szerepe lehet!

Osha-and-Rickon
HBO

Már csak azért is, mert tudjuk: Bran nem megy sehova, legalábbis térben biztosan nem fog megmozdulni. Nem csak azért, mert gyakorlatilag fához kötötté válik a negyedik évad fináléjában, ahol utoljára látjuk őt – hanem azért is, mert ő lesz az eszköze a flashback-jelenetek felvezetésének. Noha korábban a sorozat producerei, D.B. Weiss és David Benioff azt állították, nem lesz itt helye visszaemlékezésnek, a casting-hírekből biztosan tudjuk, hogy a fiatal Ned Stark fel fog bukkanni! Ezzel együtt pedig nagy a valószínűsége annak, hogy kiderül, ki is volt Havas Jon szülőanyja…

Na, de akkor ki lesz Észak új királya?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha nem Bran és nem Rickon, akkor mégis ki lesz a Stark-ház új feje, aki mellett harcba indulnak a lordok és (reményeim szerint) jól lenyomják a Boltonokat. Mivel cikksorozatunkban a forgatásokról kiszivárgott hírek alapján próbáljuk kitalálni, hogy hogyan folytatódhat a Trónok harca sztorija április végétől, most szépen, csendben itt hagynék egy felvételt. Ez talán választ adhat a fentebbi kérdésre. Ha pedig valaki nem látná meg rögtön a lényeget, ígérem, a jövő héten segítek.

2CC3B4CD00000578-0-image-a-4_1443204379814
fameflynet.uk.com