Magazin

Most tényleg arra szavazol, akire akarsz

Október 15-e óta lehet szavazni az Arany Medál díjra, amelyet egykori raptorfiókánk, Mészáros Marci (egykori bloggernevén Ernest Von Havilland) hozott létre.

Október 15-e óta lehet szavazni az Arany Medál díjra, melyet egykori raptorfiókánk Mészáros Marci (egykori blogger nevén Ernest Von Havilland) hozott létre annak érdekében, hogy legyen végre egy olyan kulturális díj, amelyet közvetlenül a közönség ítél oda az arra legérdemesebb magyar művészeknek.

Nevezni a legjobbnak ítélt írókat, színészeket, színésznőket, rendezőket lehet, valamint keresik a legígéretesebb fiatal tehetséget (színművész) is. Szintúgy életműdíjra is lehet szavazni, a korábbi években Molnár Piroska, Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művészek, valamint Bálint András Kossuth-díjas színész-rendező, a Radnóti Miklós Színház igazgatója vehette át az Arany Medál-életműdíját. Más közönségdíjakhoz viszonyítva, az Arany Medál-díjra előzetes regisztráció, emelt díjas SMS-küldés és újságból kivágható szavazócédula nélkül, a legközvetlenebb módon – elektronikus levéllel – lehet voksolni.

A jelöléseket az aranymedaldij@gmail.com-ra várják a szervezők az alábbi kategóriában:

– Az év írója
– Az év hazai színésze
– Az év hazai színésznője
– Az év rendezője
– Az év szereplőgárdája
– A legígéretesebb fiatal tehetség díja
– Életműdíj

Az Arany Medál Díj egyébként attól jópofa dolog, hogy BÁRKIRE lehet szavazni aki

  • még él
  • magyar
  • az elmúlt egy évben kézzel fogható produktumot tett le az a kultúra oltárára

Szavazzanak Önök is! Most!

arany_medál2

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.
×