HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Roboraptor Podcast #19 – Magyar sci-fi filmek

E heti adásunkban a hazai science-fiction filmes históriáját vesszük górcső alá, aktuális vendégünkkel, a titokzatos Igazgató úrral. Podcast.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

E heti adásunkban a hazai science-fiction filmes históriáját vesszük górcső alá, aktuális vendégünkkel, a titokzatos Igazgató úrral. A sajnálatos módon mindmág csupán vagy féltucat nagyjátékfilmet (illetve egy pár televíziós sorozatot) felvonultató termésből történő szemezgetést, első körben az 1942-ben készült, Hamza D. Ákos rendezte Szíriusszal: a legelső magyar időutazós filmmel indítjuk. Hajtás után pediglen magát a teljes filmet is megtekinthetitek.

Disztópia Magyarországon! Az unalom és a kilátástalanság torát ülik meg ebben a filmben és persze ha már ott vannak, akkor sor kerül egy kis embervadászatra is. A Magyar sci-fi egyik méltatlanul elfeledett filmje Az erőd, amely finoman böködi a dekadens nyugat vélt vagy valós képmutatását. Hajtás után a filmet is megtekinthetitek, már csak azért is, mert „A golyós lőszér kérem, az egy nagyon komoly dolog!

HIRDETÉS

A magyar science-fiction talán legtalányosabb darabja a 2009-es 1 című film. A Stanislaw Lem írásának adaptációját nem övezte kiemelkedő siker, nem azért mert rossz lett, hanem mert nem lett egy kifejezetten közönségbarát film. A filozófiai krimi gondolkodásra készteti a nézőt, de ha belemegyünk a játékba garantált izgalmakat tartogat számunkra ez a mű. „A valóság a szubjektivitáson múlik.