HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

Oknyomozó Raptor: Minden, amit A galaxis őrzői szereplőiről tudni érdemes

Kétségtelenül a Guardians of the Galaxy az idei filmes felhozatal „legvárósabb” alkotásává lépett elő, ezért összeszedtük a (képregények alapján) a legfontosabb tudnivalókat azok számára, akik olthatatlan vágyat éreznek, jobban megismerjék Rocket Raccoon-t és társait.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Rocket Raccoon

2298013-raccoon

Egy valami közös a GOTG hőseiben: mindannyian rendkívül eredetiek és menő dumákkal operálnak. Közülük is a leglazább Rocket Raccoon, a kibernetikusan/genetikusan módisított gyilkos mosómedve, aki a hamarosan érkező film szinkronkeresztségében a Mordály nevet kapta. Bill Mantlo és Keith Griffen alkotta 1976-ban, és eredetileg a Beatles Rocky Racconjának nevét viselte volna, de a szerzői jogokkal már akkor sem lehetett szarozni.

Méretéből fakadó kisebbrendűségi komplexusát meglehetősen indulatosan vezeti le, nem túlzás fegyverbuzinak titulálnunk. Igazán „jó szakember”: kiváló katonai stratéga és a stukkerek nagy ismerője. A képregényben a Rack’n Ruin hajó kapitánya, amelynek egyébiránt egy Wal Rus nevű beszélő Rozmár az első tisztje… Először Hulk haverja volt, de ahogy az eddigi trailerekből is láttuk, újabban Groot lombkoronáján érzi jól magát. Földi fajtársaihoz hasonlatosan jó a szaglása, néhány parszekről is megérzi az embert. Hogy a kajáját ő is állandóan elmossa-e, arról nincs adat. Ja, viszont rakétagörkorija (!) van:

Groot

comic-guardians

Az Ent cserje legújabb eredettörténete szerint a Floral Colossus bolygó hétszilvafás (muhhahha) nemes családjának tagja, ám planétáján eme befolyásosságát nem igazán tudja kamatoztatni, tekintve, hogy fajtája utolsó egyede. A meglehetősen determinált szókinccsel rendelkező fajankót Földre érkeztét követően a S.H.I.E.L.D. mindenható ura, Nick Fury rábírta, szükség van rá a gonosz elleni harcban. Fatársaival ellentétben rendkívül tűzálló, sőt hihetetlen regenerálóképességgel bír, akár egy apró gallyából, sőt akár fűrészporból is kifejlődhet újra, ilyenkor pedig erősebb lesz, mint korábban.

HIRDETÉS

Az „I am Groot” egysorosa azonban ne tévesszen meg senkit, nem egy csökkent értelmi képességű figuráról van szó, hanem egy magasabb szintű kommunikációs forma megnyilvánulásáról: Groot ezzel a három szóval mindent ki tud fejezni. Csak reménykedni tudok, hogy ezt a magyar szinkron is jól vissza tudja majd adni…

Gamora

gamora

A szexi bérgyilkoslány nem igazán büszkélkedhet a pedigréjére, fogadott faterja Thanos, aki nem egyszer pusztította el majdnem a világegyetemet. Groothoz hasonlatosan Gamora is fajtájának utolsó egyede. Ez a tulajdonsága keltette fel az Őrült Titán érdeklődését is, aki ezt követően kiképezte minden olyan fogásra, ami a gyilkoláshoz szükséges. Kettejük kapcsolata azonban nem volt hosszú távú, a lány amint felismerte, Thanos mire akarja felhasználni, otthagyta a szaturnuszit, és megpróbálta felkutatni szülei gyilkosait. Féltestvére Nebula szintén szerepel majd a filmben, jó lenne, ha emiatt már ebben az epizódban több hangsúlyt kapna így vagy úgy a titán is.

Egy ízben, a képregények egyik storyline-jában Adam Warlock gyilkos klónjával való összeütközése során hihetetlen regenerálódásra tett szert, bőrét, húsát egészen csontig leégették róla, mégis életben maradt. Ellenségeit ezután puszta kézzel ölte meg, pedig rengeteg kardja van. Igen, ő is fegyverbuzi…

Drax

Drax_current_h6

Újabb név a kalapban, akinek van némi kapcsolata Thanos-szal, és ha mázlink van, a „Pusztító” motivációja a filmben is a titán elleni bosszú lesz. Draxon ugyan nem látszik, de egykoron ember volt, és Arthur Douglas néven kormányügynökként tevékenykedett. Egy ízben a sivatagban autókázott két kislányával, amikor szerencsétlenségükre pont mellettük csapódott be Thanos űrhajója. Mindannyian szörnyethaltak a balesetben, de felsőbb erők úgy határoztak, Douglas életben kell, hogy maradjon. Ezzel új testet és képességeket kapott, célja pedig egy volt, hogy bosszút álljon.

Ekkor még a fizimiskája, ruckója és skilljei is különböztek attól, amit majd a filmben látunk, ahhoz, hogy ilyenné váljon, újra meg kellett halnia és fel kellett támadnia. Amíg korábban képes volt repülni, vagy energia tölteteket lőni a karjából, ezután csak egy csökkent értelmi képességű Űr-Hulk lett, akit cserébe piszok nehéz lehetetlen elpusztítani. Hát ő sem egy kimondott beszari alak, végigbunyózta már a fél univerzumot, késeivel pedig aprít, mint a cséphadaró.

Star-Lord

starlordheader

A csapat stratégája és vezetője Peter Quill, akinek élete 11 éves korában változik meg a Földön: édesanyját földönkívüliek gyilkolják meg. A kis srác bosszút esküszik, beáll a NASA gyakornoki programjába, majd viszonylag hamar az interplanetáris rendőrség soraiba kerül. Itt sem marad sokáig, ezután a szerény hangzású Star-Lord névvel az univerzumot járja, apját üldözi, női szíveket tör össze, vagánykodik, osztja az észt, és a legkiélezettebb helyzetekben is szórja a poénokat, mintha Indiana Jones és Han Solo szerelemgyereke lenne.

Neki ugyan nincsenek szuperképességei, viszont szuper szerkója és maszkja annál inkább, amivel űrutazhat, illetve fegyverarzenálja is mindig kéznél van. Igazából viszont nem ettől király a srác, hanem a túlcsorduló amerikanizmusától, lehengerlő modorától, szóval ő lesz az ügyeletes Tony Stark a csapatban (huhh, mekkora királyság lesz, ha a filmvásznon is összeeresztik majd az Avengers-szel ezt a szériát!!!).

gu5