Sorozat

Constantine: 1. évad Pilot – Bocsáss meg nekik Uram…

Áldott és átkozott legyen egyszerre a internet istene, mivel egyszerre hint gyönyört és szenvedést: folyamatosan szivárognak ki az őszi sorozatok pilotjai: a Flash és a Constantine első részét is meg tudja már nézni, aki nem az anyukák felhasználói ismereteivel rendelkezik.

De miért? Nos, abban gondolom egyetérthetünk, hogy a 2005-ben készült film nem volt „annyira jó”. Millió probléma közül csak a relevánsakat említsük a mostani sorozat fényében: Keanu “Búspanda” Reeves nem is erőlködött, hogy akár a látszatát keltse annak, hogy angol. Nem volt meg az ikonikus barna ballonkabát + piros nyakkendő kombó, de volt keresztvető fegyvere, meg szeretett merülőforralót játszani egy káddal, ami átdobta pajtásunkat a másik világba. Amikor nem ez volt, akkor a dohánylobbi felszentelt harcosaként pusztította a tüdőropikat. De ne felejtsük el, hogy nem volt azért annyira szar film, a karakter badass mivoltát teljesen jól megfogta, és szerintem a flipping the bird a végén eléggé ott volt.

Amikor Matt Ryan megfogant biztos vagyok benne, hogy egy tucat Hellblazer képregényen csinálták a szülei, mert pajtásunk kiköpött John Constantine kinézetre. Pont. Megvan a nyakkendő kabát párosítás, hozzá egy olyan akcentussal, amit még egy skót és egy walesi ember szerelemgyermeke sem tudna produkálni. Ezt persze mindenki teljesen faszán megérti, főleg Atlantában. De ne rohanjunk ennyire előre. Haladjunk lépésről lépésre.

John bezáratja magát egy elmegyógyintézetbe, mert egy korábbi kalandján örök kárhozatra ítélt egy kislányt. Ez teljesen megtörte őt. Biztos vagyok, hogy ez az agonizálás végig fogja kísérni az egész sorozatot, folyamatosan arcon fog pörögni, nem fog beengedni senkit, és magányosan szenved majd. De, lát jelet a falon, John menni Amerika. PERSZE. Aztán találkozik egy régi haverjának a lányával aki látja az umbrát, és megesküszik, hogy megvédi. PERSZE.

xa68deale2fkqnkww2hz

A csaj örökölt egy nyakláncot amit ha a vérével feltápol, akkor Atlanta térképén láthatóvá válik valami rossz, ami a jövőben fog megtörténni. Figyeltetek? Oké, mert ez lesz a sorozat, a csaj rohangál majd, hogy segítsen az embereken, John pedig majd jól megvigyázza. ENNYI LESZ A SOROZAT!!! Ja igen, elfelejtettem, hogy a csajt valami belsőkörös démon hajtja a pilot során, aki az internet és az ELMÜ fúziójának gonosz szelleme, mert például tud machinálni egy autó tolatóradarjával, ugyanúgy, mint egy panel villanyórájával. De persze meg van magyarázva, hogy tanulékony szörnyeteggel van dolgunk, mert először csak a villámokban élt, de jött a XXI. század és akkor most már azért mégiscsak a démonoknak is haladni kell a korral. PERSZE.

Aztán, van itt elrejtett DC-utalás: Dr. Fate maszkja ott van a főhadiszálláson. Mondjuk szép szúrás, hogy a csajnak meg van mondva, hogy tedd le, vagy a hatalmába kerít, de ez nem elég. Majd elfelejtettem, van benne néger angyal, meg geek haver, meg halhatatlan taxisofőr is. Szóval megvan a kis csipetcsapat, ami annyira zavaró ezekben a sorozatokban, hogy arra nincsenek szavak. Az Arrow-ban meg a Flash-ben is meg vannak ezek a teljesen sémás szerepek, mert ott kell lenniük. PERSZE.

CONSTANTINE -- Pilot -- Pictured: Matt Ryan as John Constantine -- (Photo by: Quantrell Colbert/NBC)
CONSTANTINE — Pilot — Pictured: Matt Ryan as John Constantine — (Photo by: Quantrell Colbert/NBC)

Arról nem is beszélve, hogy maximum 10 perces idősávokban feltűnik egy random iConstantine telefon, laptop, okkult-táblagép. Aztán ami a legnagyobb bajom, hogy nem hiszel a sorozatnak. Amikor például John random latinarabhéber szavakat mormol feltartott kézzel, azt NEM HISZED EL! Rajzolgatja az okkultista ugróiskolákat, amikbe minden gonoszt el lehet kapni, aztán újabb kézfeltartás, újabb mormolás, majd hangosabb mormolás, üvöltés, és hopp, a hártya berepedt, történik valami. De nem hiszed el. Ez a baj az egésszel, hogy üres. Erőltetni fogják ezt az agonizálós szálat, aminek az lesz a feloldása, hogy az atlantai csajt fogja pátyolgatni. Nem is lenne ezzel baj, ha nem létezne a Supernatural, a Sleepy Hollow meg társaik. Szerintem a legrosszabb jelző a világon az a középszerű, nos ez a pilot pedig pont olyan. Azért mert képregényes adaptáció, attól sajnos még ugyanolyan semmitmondó szellemes félromantikus sorozat lesz, mint a többi.

Az utolsó dolog ami nagyon felkúrta az agyam az a cigi. Oké akkor inkább ne dohányozzon, hát istenem. De az, hogy 40 percen keresztül játszik a zippoval, egyszer-kétszer meg is gyújtja, sőt van egy jelenet amikor elnyom egy dekket (persze nem szív bele); akkor inkább ne erőltessük, mert a képregényes karakter dohányzott! Akkor ne legyen mézesmadzag! Vagy legyen egy Sherlock-féle nikotintapasz vagy mittudomén. Ne ilyen szinten akarjunk hűek lenni a karakterhez. Ezek után annyira várom a Gothamet, ami vagy baromi jó lesz, és egy fél True Detective-et hoz majd el, azzal a a céllal, hogy megmutassa, hogy lesz a városból a bűn melegágya, vagy pedig…. NEM VOLT BATMAN ELŐTT SE PINGVIN SE NIGMA SE CATWOMAN SE POISON IVY. ÉRTEM? NEM VOLTAK. MIATTA JÖTTEK ODA, az Isten szerelmére, szóljon csak Gordonról, arról, hogy hogyan veszíti el a hitét, hogyan áll ellen a csábításnak. De persze nem ez lesz, kapunk majd valami Sherlock–Watsont és jaj de fogunk neki örülni. Vagy nem.

Constantine-no-smoking

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!