Hírek

Megérkezett a Dűne-sorozat, a Prófécia első előzetese

A mai Warner Bros. Discovery Upfront prezentáció keretében Casey Bloys, az HBO és a Max tartalomért felelős elnök-vezérigazgatója bemutatta a Max saját gyártású sorozata, a Dűne: Prófécia első teaserét. 

Dűne: Prófécia előzménysorozatot még 2019 júniusában rendelte be az HBO. A történet Brian Herbert és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című könyvén alapszik, amely nagyjából 10 000 évvel a Dűne eseményei előtt játszódik. A hivatalos tartalomleírás szerint a széria a Harkonnen-nővérek útját követi nyomon, akik az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel szembeszállva megalapítják a Bene Gesserit néven ismertté váló, legendás szektát.

Dűne – Prófécia előzetes:

Szereplők: Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning és Yerin Ha.

A produkció executive producerei: Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns és Jon Spaihts a New York Times bestsellerlistáján szereplő íróval, Brian Herberttel közösen. A Frank Herbert-hagyaték részéről az executive producerek: Byron Merritt és Kim Herbert. Koproducer: a New York Times bestsellerlistáján szereplő író, Kevin J. Anderson.

A sorozat a Max és a Legendary Television közös gyártásában készül. A Legendary egyben a filmes franchise producere is, amelynek két részét már bemutatták, és pozitív kritikai visszhangot aratott, az első részt hat Oscar-díjjal is elismerték.

A hat epizódból álló Dűne: Prófécia idén ősszel érkezik a MAX felületére.

Addig persze nem kell nélkülözni az Arrakis világát, ugyanis május 21-től elérhető lesz a Dűne: Második rész a Maxon.

Forrás: HBO Magyarország