HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hirdetés

Minden idők legmenőbb szuperhősövei

Van kedvenc szuperhősöd? Azt biztos kapásból meg tudod mondani, hogy milyen szuperképessége van, de vajon fel tudod-e idézni, hogy milyen övet visel? Ez már elgondolkodtató, mert nem ez az első, amit megjegyzünk róluk, ha egyáltalán van ilyen kiegészítőjük.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az ÖvBolt webáruház elhozta a két legmenőbb szuperhősövet, amit a képregényekből és a filmekből már ismerhetünk.

1. Az ikonikus Batman öv

A denevérember először 1939-ben jelent meg a képregényekben – Magyarországon csak jóval később 1989-ben. Első megjelenése óta számos átalakuláson ment keresztül. Ikonikus kinézetét a vámpírokat idéző köpeny és a denevérekre emlékeztető hegyes fülekkel ellátott csuklya határozza meg. Megjelenésének fekete-szürke – az antihősökre hasonlító – színvilága merőben eltér a többi szuperhős színes külsejétől.

Batman kimagasló testi adottságokkal rendelkezik, de nincs emberfeletti szuperereje. Így nehéz lenne szuperhősnek lenni, hacsak nincs egy mindentudó deréköve – ami már ránézésre is hatalmas erőt sugároz. Minden idők legmenőbb öve több mint 80 éve része a Batman-mítosznak. A bűnüldözésben elsődleges szerepet tölt be a rajta található speciális rekeszeknek köszönhetően, melyek mindegyike különleges adottságokkal bír. Szerencsére egyedül csak Batman tudta kinyitni és aktivizálni a felturbózott fegyverarzenált.

HIRDETÉS

A Batman-öv felszereltsége változó, de van néhány alapkellék, ami állandó rajta. Ezek közül most csak néhányat említünk, amit a Batman rajongók úgyis kívülről fújnak.

  • Batarang: A sötét lovag legismertebb eszköze az összecsukható dobófegyver, melynek különböző típusait robbanó, elektromos és távirányítós változatban használja.
  • Füstbomba és gázgránátok: Ezeket figyelemelterelésre és az ellenség cselekvőképtelenné tételére veti be.
  • Batline: Karom alakú nagy szakítószilárdságú horog, amit különféle felületekre, épületekre lő ki. Segítségével az ellenség kezéből is ki tudja tépni a fegyvert, vagy maga felé húzza a kiszemelt célpontot.

A másik #övmánia rajongó a Marveltől a szupergyorsan regenerálódó Deadpool.

2. Deadpool trükkös övtáskája

Az egyik legviccesebb szuperhőst Ryan Reynolds emlékezetesen alakítja a Deadpool filmekben.  Erre a jelenetre emlészik? „Tudja valaki miért vagyok pirosban? Hogy a rosszfiúk ne lássák, ha vérzem.” Szuperhősünk piros-fekete taktikai bőrruhájához piros maszkot visel – ami Pókember kiköpött mása. Barna derékszíjára katonai bőrtasakok vannak felcsatolva, övcsatján a Deadpool logóval. A szuperhős már régóta viseli táskás övét, ami karakterének és jelmezének szerves része, és nagyon praktikus célt kell szolgálnia. De vajon miket rejtenek a kistáskák? Extra lőszereket? Fegyvereket és robbanógránátokat? Esetleg csupa feleslegesnek tűnő kacatot? Már számos helyen foglalkoztak ezzel a kérdéssel.

A válasz pedig Deadpool lévén meglepő és vicces. Hiszen buszjegyre való aprópénztől kezdve, egy kis harapnivalón át szinte minden megtalálható az övtáskájában. Még a Marvel szörnyeket ábrázoló kártyák is, melyek segítenek neki beazonosítani ellenfeleit – tényleg jó humora van a palinak. Persze robbanóanyagokból és trükkös fegyverekből sincs hiány a kistáskákban.

Te melyik szuperhős bőrébe bújnál szívesen?