HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Sorozat készül a svéd vámpírfilmből, az Engedj be-ből, és itt az első előzetes

2021-ben jelentette be a Showtime, hogy nekiugrik John Ajvide Lindqvist kultregénye, a Hívj be! / Engedj be! (Let the Right One in) sorozat verziójának. A széria elkészült, meg is érkezett az első előzetes és a premierdátum.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A sorozatot 2017-ben jelentették be, de azóta a sorsa többször is bizonytalanná vált. A projekten dolgozó csapat azonban nem adta fel, és úgy néz ki, a Showtime-nál végre otthonra talált a produkció. A producer Andrew Hinderaker (Penny Dreadful, Away) lesz, az executive producer és a pilotepizód rendezője pedig Seith Mann (Homeland).  A Showtime széria címszereplője az Oscar-jelölt Demián Bichir (A kertész), a vámpírt pedig a viszonylag újonc Madison Taylor Baez játssza.

Az első előzetes alapján a történetet igencsak megváltoztatták. A sorozatban Mark elveszti a lányát, miután azt elragadja egy szörny. A lány, Eleanor 12 évesen visszatér, de már vámpírként. Hogy Mark gyermeke életben maradhasson, emberi vérrel kell ellátnia őt. Az apa-lánya duónak kinéző sztoriból akcióban sem lesz hiány, ami mindenképp új vonás az eredeti svéd regény melankolikus, társadalomkritikus atmoszférájához képest. De ettől még nem lesz kevésbé „északi” ez a verzió sem.

Előzetes:

HIRDETÉS

Az első epizód pedig október 9-én startol a Showtime-on.

Magyar premierről pedig egyelőre nincs hír.

Maga a sorozat John Ajvide Lindqvist azonos című könyvéből készül, amelyből eddig egy svéd adaptáció készült 2008-ban, majd egy amerikai remake 2010-ben Matt Reeves (Batman) rendezésében.

Forrás: Polygon