HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Egy biztos az Xbox nyári műsora után: továbbra is megéri a Game Pass

Az Xbox és a Bethesda közös műsorában volt japán nyitás, független játékok, nagy kalandok és a szokásos bagázs, de mindegyikben két dolog a közös: Game Passen is elérhetők lesznek, és a következő egy évben jönnek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Redfall

A Prey játékokat készítő Arkane Austin bemutatta a vámpíros Redfall játékmenetét. Láthattuk, hogy miként vehetjük fel akár egyedül, akár cimborákkal a küzdelmet a vérszívókkal és az őket szolgáló szektásokkal a címadó massachusettsi szigetvárosban. A klasszikus tűzerő mellett különleges képességeket is bevethetünk ebben a nyílt világú, belső nézetes lövöldözős alkotásban, ami 2023 első felében érkezik PC-re és Xbox Series gépekre, és Game Passen is elérhető lesz.

Hollow Knight: Silksong

Végre új játékmenet videót kapott a Team Cherry várva-várt folytatása, a Hollow Knight: Silksong. A felvételen mozgásban láthatjuk a fürge Hornetet, aki az eredetiben egy mellékszereplő, illetve főgonosz volt. Dátumot még nem kapott a kaland, de 2023 júniusáig jelenik majd meg. Egyelőre Nintendo Switch, PC és Xbox platformokra erősítették meg, és Game Passen is elérhető lesz.

HIRDETÉS

High On Life

A Rick és Morty alkotójának cége, a Squanch Games egy eszement belső nézetes lövöldözős kalandon ügyködik: ez a High On Life. Beszélő fegyverek, intergalaktikus vérdíjak, egy idegen kartell és a megnetésre váró Föld – meg persze rengeteg őrült dialógus – várja az érdeklődőket Justin Roiland játékában. A kattant belső nézetes lövöldözős móka PC-re és Xboxra is jön októberben, és Game Passen is lehet majd játszani vele.

Riot Games bónusz az Xbox Game Passhez

A Riot Games játékai elérhetőek lesznek Xbox Game Passen, és az előfizetők különféle extrákat kapnak. A League of Legendsben, a mobilos League of Legends: Wild Riftben és a Valorantban minden bajnok, illetve ügynök elérhető lesz, a Legends of Runeterra játékosok bizonyos kártyákat – „Foundations Set” – kapnak grátisz, míg a Teamfight Tacticsben bizonyos karakterkülsők – „Little Legends” – válnak használhatóvá.

A Plague Tale: Requiem

Az Asobo Studio egy látványos előzetesben mutatta be az A Plague Tale: Requiem történetét, kiemelve, hogy milyen konfliktusok várnak a főhősökre, Amiciára és Hugóra. A lopaodás és a hagyományos küzdelmek mellett a pestisjárványt hordozó patkányok manipulációja is a duó eszköztárának része. Az új fejezet még idén megjelenik Xbox Series gépekre, PC-re, PS5-re és Nintendo Switchre, és Xbox Game Passen is lehet majd vele játszani. Az első részből egyébként televíziós sorozatot is készítenek Franciaországban.

Forza Motorsport

Alcím nélkül készül a Forza Motorsport, a széria következő generációs része a Turn 10 Studiosnál. A látványos előzetesben és játékmenet demóban visszatér az első részből közkedvelt Maple Valley pálya, egyéb klasszikus terepek kíséretében. A versenyzők Belgiumba, Kalfiorniába, Dél-Afrikába és Japánba is ellátogathatnak majd létező vagy kreált szakaszok bejárásával. A technikai bravúrnak ígérkező játék PC-re és Xbox Series gépekre jön majd jövőre, és Xbox Game Passen is lehet vele játszani.

Microsoft Flight Simulator – 40. évforduló + Halo

Az Asobo Studio a Microsoft Flight Simulator 40. évfordulója alkalmából tesz majd elérhetővé egy frissítést novemberben, ami egyfajta hódolatnak ígérkezik a játék múltja előtt klasszikus gépekkel, de de közben új járművek is lesznek benne, mint például a helikopterek. A Halo Infinite világából egy Pelican pedig már mától letölthető. A játék PC-n és Xbox Series platformokon érhető el, és Game Passzel is lehet nyomni.

Overwatch 2

Hosszú várakozás után a Blizzard végre bejelentette, hogy október 4-én érkezik az Overwatch 2, ami teljesen ingyenes lesz. Bemutatkozott a játék egyik új hőse is, az ausztrál Junker Queen, és elárulták, hogy egy új játékmód is lesz, amiben egy szimmetrikus terepen kell eljuttatni egy központi robotot az ellenség térfelére. A folytatás Early Accessben debütál minden fő platformra.

Ara: History Untold

Körökre osztott stratégiai játékot készít Ara: History Untold címmel az Oxide Interactive, amiben egy nemzetet kell felépíteni és vezetni a történelem során. Új vidékek, művészetek és kultúrák, diplomácia és harc várja az uralkodóaspiránsokat. A konkrét játékmenet még nem ismert, de a készítők ismerős és innovatív elemeket ígérnek, ahol a döntések hatnak ki a dinamikus világra. A móka PC-re jön, és elérhető lesz Xbox Game Passzel.

The Elder Scrolls Online – High Isle kiegészítő

Látványos előzetest kapott a The Elder Scrolls Online PC-re már kapható High Isle kiegészítője, amibe a konzolosok június 21-én vethetik be magukat. A 2022-ben dübörgő Legacy of the Bretons sztorivonalhoz kapcsolódó tartolom 30 órányi kalandot ígér a bátraknak, akik a bertonok ősi otthonába utazva tapasztalhatnak meg egy a háború peremén álló nemes lovagi társadalmat. Politika és intrika, új helyszínek, egy káryajáték, friss próbatételek, extra szövetségesek és egyéb újdonságok várják a kalandorokat.

Fallout 76 – The Pitt kiegészítő

A Fallout 76 játékosait Pittsburgh romjaiba kalauzolja a Bethesda az új, „Expeditions” mód The Pitt című kiegészítőjében. A Fallout 3 DLC-jéből ismerős helyszínen hadakozó felek dolgaiba keveredhetünk bele, és kimozdulhatunk a megszokott helyszínből. Később újabb hasonló expedíciók is érkeznek majd. A kiegészítő szeptemberben jön PC, PS és Xbox platformokra.

Forza Horizon 5 – Hot Wheels kiegészítő

A Playground Game bejelentette, hogy a Forza Horizon 5 első kiegészítője, a Hot Wheels július 19-én száguld be. Az új versenypark a mexikói fellegekben kínál pörgős, extrém autózást, miközben mindenki összerakhat saját terepeket is: 10 új verda lesz és 80 összetákolható pályaalkatrész. A játék PC-n és Xbox platformon nyomhat, és Game Passen is elérhető.

Ark II

Vin Diesel egy dinoszauruszon lovagol. Talán ennél több nem is kell arról, hogy mit kínál majd a jövőre érkező Ark II. A Studio Wildcard ősi világában a dínók és az emberek hadakoznak, a játékosoknak pedig össze kell majd raknia, hogy miért érkeztek ide. Legendás hősökkel szövetkezve lehet majd megküzdeni sötét erőkkel ebben a túlélős mókában. PC-kre és Xbox Series gépekre is kapható lesz, ahogy Xbox Game Passen keresztül is

Scorn

Október 21-én jelenik meg végül a belső nézetes horror Scorn, amely brutális, nyomasztó külsejét az H. R. Geiger munkássága ihlette. Bizarr helyszíneket bejárva kell összerakni a történetet, megoldani feladványokat és megismerni karaktereket. Az előrehaladással új térségek, képességek, fegyverek és eszközök nyílnak meg, amik mind segítik a túlélést ebben a zord világban. Az atmoszferikus és testi horrorra építkező projekt PC-re és Xbox Series platformokra jön, és Game Passen keresztül is lehet majd játszani vele.

Flintlock: The Siege of Dawn

Az A44 Games jövőre tolta akció-szerepjátéka megjelenését, de legalább mutatott egy látványos előzetest a nyílt világú kalandról. Gyönyörű helyszínek és veszélyes ellenfelek várják Nor Vaneket és társát, a különös erőkkel bíró Enkit, akik a holtak hadai ellen vívnak ádáz háborút. Közelharci és távolsági fegyverek és varázslat Enki speciális technikái mellett egyaránt bevethetők a gonoszokkal való összecsapásokban. A móka 2023 elején jön majd PC-re, PS-re és Xboxra.

Minecraft Legends

A Mojang Studios és a Blackbird Interactive kalandjában új módon ismerheted meg a Minecraft világát. A Minecraft Legends egy stratégiai akciójáték, ahol szövetségeseiddel kell megakadályoznod a világ pusztulását. A játék 2023-ban jön az összes főbb platformra, és Xbox Game Passen keresztül is elérhető lesz.

Lightyear Frontier

Nyílt világú farmos-robotos kalandot kínál a Lightyear Frontier. A Frame Break és az Amplifier Game Invest kalandja a lövöldözős és túlélős játékok hektikus elemeit helyezi új kontextusba, hogy egy chill élményt kínáljon. Készíthetsz dolgokat, menedzselheted erőforrásaidat, emelhetsz bázist és felfedezhetsz rejtélyeket ebben az egyedül vagy akár négy másik cimborával nyomható alkotásban. Külső- és belső nézetben egyaránt nyomhatod majd, miközben dübörög a kozmikus muzsika. A tervek szerint 2023 tavaszán jön PC-re Xbox gépekre, és Xbox Game Pass előfizetéssel is belevághatsz.

Gunfire Reborn

Kooperatív, belső nézetes lövöldözős pörgést és roguelite elemeket nyújt a Gunfire Reborn, aminek új előzetese azt is megerősíti, hogy Game Passen is lehet majd vele játszani. A cel shaded grafikájú kalandban több mint 40 fegyver és egyéb lehetőségek várják a lelkes érdeklődőket, hogy egyedül vagy pajtásaikkal győzzék le a gonoszokat. Októberben minden főbb platformra, illetve mobilokra is kapható lesz a 505 Games és a Duoyi Network játéka.

The Last Case of Benedict Fox

A lovecrafti világ és a Metroidvania játékstílus találkoznak az oldalnézetes The Last Case of Benedict Foxban. A Rogue Games kalandja felfedezést, feladványokat, izgalmas harcokat és egyedi képi világot ígér az érdeklődőknek. A sztori főhőse a címadó, magát detektívnek valló ember, aki 1925-ben egy család sorsát próbálja kideríteni egy világban, ahol az érzelmek testet öltöttek. Mindez alatt nem csak egy okkult szektával és durva lényekkel, hanem egy a testébe zárt démonnal is hadakoznia kell. Az érdekesség 2023 tavaszán jön PC-re és Xbox gépekre, és Game Pass által is lehet majd tolni.

As Dusk Falls

Interaktív drámán dolgozik az Interior/Night: ez a július 19-én megjelenő As Dusk Falls. A 3D-s teret 2D-s, szakaszos animációval vegyítő alkotás két család egymásba fonódó történetét meséli el. Az egész 1998-ban, egy rosszul elsült arizonai kisvárosi rablással indul, a játékos pedig három évtizeden keresztül kísérheti végig szereplőit, döntéseivel alakítva a cselekményt. A krimire július 19-én csaphatsz le PC-n és Xbox gépeken, és a Game Pass előfizetéseddel is nyomhatod.

Naraka: Bladepoint

A NetEase Games és a 24 Entertainment konzolon először Xbox Series gépekre adja ki június 23-án a Naraka: Bladepointot. A látványos alkotás egy battle royale, ahol akár 60-an csaphatnak össze mindenféle közelharci és távolsági fegyverrel, egy a kelet ihlette világban. A játék Xbox Game Passen is elérhető lesz, és később valamikor PS5-ön is lehet majd vele játszani.

Pentiment

Igazán érdekes történelmi misztikus-krimi szerepjátéknak ígérkezik a Pentiment a műfaj egyik mesterének tartott Obsidian Entertainmenttől. A stilizált képi világú, döntésalapú móka a XVI. századi Németországban játszódik. Főszereplője egy okos illusztrátor, aki belekeveredik a Kersau apátságot 25 éven keresztül gyötrő gyilkosságsorozatba. Egyedül hősünk elég ravasz ahhoz, hogy lebuktassa a gyilkosokat, de minden döntése maradandó következményekkel jár. A játék novemberben jelenik majd meg PC-re és Xbox gépekre, és Xbox Game Passen is elérhető lesz. A csapat egyébként elég elfoglalt, ugyanis a Groundedon, az Avowedon és a The Outer World 2-n is szorgoskodik.

Grounded

Két év után kilép az early Accessből és megjelenik Xboxra és PC-re a Grounded, az előző játékot is fejlesztő Obsidian Entertainment multiplayer túlélős játéka. A kalandban hangyaméretűre zsugorodott tinédzserekkel kell felfedezni, építkezni és életben maradni, miközben a kertben leselkedő veszélyek törnek életünkre. A végleges verzió a korábbi 12 frissítést is magába foglalja, de a játékosok azt is kideríthetik egy teljes sztori módban, hogy miért mentek össze hőseik, és hogy miként kerültek a tinik a kertbe és ki az őrült tudós minden mögött. Az alkotás Xbox Game Passen is elérhető.

Eraban: Shadow Legacy

A Raw Fury és a Baby Robot Games lopakodós platformere, az Ereban: Shadow Legacy Ayana, egy elfeledett faj utolsó leszármazottjának történetét meséli el. Misztikus árnyerők és fejlett kütyük segítenek elkerülni – vagy megölni – az ellenfeleket. A cél megtudni a hős múltjáról az igazat és megmenteni ezt a morálisan szürke univerzumot. A játék 2023-ban jelenik meg PC-re és Xboxra, és a Game Pass előfizetéssel is lehet majd nyomni.

Diablo IV

A Blizzard Entertainment régóta várt kalandjáról érkeztek új videók. Kiderült, hogy az ötödik és utolsó játszható kaszt az élőholtak seregének parancsoló Necromancer, és az is, hogy jövőre jön a játék. A sötét szerepjáték továbbá nem csak PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, hanem PS5-re és Xbox Series gépekre is kapható lesz.

Sea of Thieves

A Rare a Sea of Thieves hetedik évadát promótálta egy víg, zenés videóval. A július 21-én befutó új szezon számos lehetőséget kínál arra, hogy személyre szabják élményüket a játékosok: el lehet nevezni a hajót és ki lehet dekorálni a kapitány kabinját is, többek között. Kiderült az is, hogy a PC-re és Xboxra kapható, Xbox Game Passen is elérhető alkotással már 30 millióan játszottak. Ennek örömére a hétvégén a „Gold & Glory” esemény dupla aranyat és hírnevet kínál a kalózoknak.

Ravenlok

A Cococucumber voxel trilógiájának utolsó tagja a Ravenlok, egy a tündérmesékből merító akció-RPG. A címadó főhős egy varázstükörrel kerül egy sötét világba, amit a Hernyőkirálynő átkozott el. Szembeszegül hát újdonsült ellenségeivel, hogy megmentse ezt a bukott királyságot. A „3D-s pixeles” történet 2023-ban jön PC-re és Xboxra, és Xbox Game Passen keresztül is elérhető lesz.

Cocoon

Az Annapurna Interactive és a Geometric Interactive logikai kalandjátéka a Cocoon, a projektet pedig a Limbo és az Inside tervezője vezeti. A különleges élményben a világok hátunkon cipelhető gömbökben léteznek, és ezt kihasználva lehet megoldani a kihívásokat és bejárni diverz környezeteket. A játék Nintendo Switchre, Xboxra és PC-re is készül, és a Game Pass előfizetők is játszhatnak majd vele.

Wu Long: Fallen Dynasty

Az Xbox és a japán fejlesztők és kiadók közeledésének jelképeként durrantott nagyot a Koei Tecmo és a Team Ninja a Wu Long: Fallen Dynastyvel. A sötét fantasy Kínában, a kései Han-korban játszódik a három királyság idején, és egy démonokkal küzdő katona történetét mutatja be. Az akciójáték élén Masaaki Yamagiwa és Fumihiko Yasuda, a Bloodborne és a Nioh producerei állnak. A kaland 2023 elején érkezik PC-re, valamint PS és Xbox platformokra – utóbbiakon pedig Game Pass által is lehet majd vele játszani.

Persona

Az elmúlt időszak legmeghatározóbb japán szerepjátékai ellátogatnak Xboxra és PC-re az Xbox Game Passen keresztül, illetve PlayStation 5-re is. Ezek a Persona 3 Portable, a Persona 4 Golden és a Persona 5 Royal. Az Atlus szerepjátékainak főhősei fiatalok, akik képesek a pszichéjüket tükröző lényeknek parancsolni. A hősi tettek végrehajtása mellett hétköznapjaikat is éldegélik középiskoláikban, ami egy szimulációs vonalat visz az élményekbe. A nagysikerű és elismert alkotások közül a Persona 5 Royal már október 21-én jön az újonnan bejelentett platformokra, míg a másik kettőre 2023-ban lehet számítani.

Hideo Kojima

Felhőalapú projekten szorgoskodik a legendás Hideo Kojima, aki a Metal Gear és a Death Stranding alkotója. Semmi konkrétum nem derült ki azon kívül, hogy a pár éve már saját céget vezető alkotó olyan elképzelését valósíthatja meg, amit már régóta kitalált.

Starfield

A show fináléjaként végre bemutatkozott a Starfield játékmenete, így a szerepjátékairól is ismert Bethesda új sci-fijére hangolódhattak a rajongók. Bázisépítés, lövöldözés, űrutazás és -harcok, és számtalan izgalmas lehetőséget ígérnek a veterán fejlesztők. A kaland 2023 első felében jelenik meg Xbox Series gépekre és PC-re, és Xbox Game Passen is lehet majd vele játszani.