HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Sorozat kibeszélő: The Walking Dead 7×4 – Negan kezd unalmas lenni, Rick becsicskul, Daryl pedig továbbra sem tudja, hogy hívják

Nagyjából így lehetne röviden összefoglalni a The Walking Dead hetedik évadának negyedik részét, de spoielerektől sem mentes kibeszélőnkből ennél több is kiderül.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Negan nem okozott csalódást, ha így folytatja simán válhat unalmassá

Negan a vártnál néhány nappal előbb érkezik Alexandriába, mint ígérte és ha ez nem lenne már önmagában elég „udvariatlan”, a gyakorlatban is bemutatja, milyen az, amikor elvesz dolgokat, mondván: minden az övé. Ha nem lett volna elég, hogy az évadnyitóban kicsinál a baseballütőjével két főszereplőt is, a legújabb részben az életben maradtaknak elveszi az összes fegyverét, gyógyszerkészleteik jelentős részét és az élelmiszertartalékuk felét. Nem lett szimpatikusabb, „cserébe” viszont nem is lett árnyaltabb, noha megjegyezte, hogy

Nőket nem szívesen ölök meg. Férfiakat ezerszámra, de nőket nem szívesen.

Persze ez is sokkal inkább tekinthető gecizésnek mint őszinte vallomásnak, pláne annak a fényében, hogy közben a fegyverekért felelős Oliviára fog egy csőre töltött fegyvert. Amikor ugyanis kirámolják a fegyverraktárat, kiderül, két lőfegyver hiányzik a készletből, ami egyébként Olivia számára is új információ. Negan tehát kénytelen bekeményíteni és Olivia megölésével fenyegeti meg Ricket, ha nem kerülnek elő a hiányzó pisztolyok. A legszomorúbb az egészben, hogy ez még egy egészen kedves gesztusként is felfogható Negan részéről.

HIRDETÉS

Értem, hogy Negan itt a kiszámíthatatlan, kőkemény erősebb kutya, de félek tőle, hogy ha hamarosan nem kezdik el picit árnyalni a karaktert, akkor nem lesz több mint a The Walking Dead-univerzum Johnny Depp-je, aki eleinte szórakoztató, de rövid időn belül önismétlővé és unalmassá fog válni.

twd

Rick becsicskul? 

Komoly vita alakult ki a Kibeszélőben arról, hogy Rick vajon becsicskult-e Negannek vagy sem. Ő maga belátóan megjegyzi, hogy:

Már nem én vagyok a vezetőtök.

Persze, kívülről pont úgy tűnik, mintha Rick megadta volna magát Negannek. Nem, bocsánat, nem úgy tűnik, HANEM ténylegesen megadta magát. Vagy nem? Nehéz eldönteni, hisz az alexandriaiak továbbra is Ricket tekintik vezetőjüknek és Spenceren kívül eddig senki sem szólt be neki jelenlegi működéséért. Spencer pedig elég súlyosan ki lett osztva a beugatásáért. Rick valóban megadta magát, viszont hiszek benne, hogy ez is csak egy későbbi célt szolgál. Például azt, hogy Rick kitalálja, miként fogja eliminálni a kellemetlenkedő Megmentő-vezért.

Rosita és Carl befeszül, de legalább a papnak van egy kis esze

Rosita valószínűleg élete legfeleslegesebb pisztolyszerzési akcióját bonyolította a részben, hiszen mire visszaérnek Alexandriába, nemcsak a fegyvereket rámolja ki Negan csapata, hanem minden lőszert is. Aztán arra mondjuk senki nem számít, hogy Eugene rejtett tölténykészítési képességei felbukkannak. Már ha felbukkannak, de ez csak a következő részből fog kiderülni.

twd_s7_704_sp-800x450

Úgy tűnik, hogy Carl nem feltétlenül fogja fel, hogy mit kockáztat azzal, ha a Megmentők közül bárkire fegyvert fog. Negan viszont még így is meglehetősen jófej, amikor rábeszéli őt, hogy nem feltétlen kell pattognia, lehet ezt máshogyan is intézni.

Gabriel volt a rész meglepetés-embere, aki a korábbi évadokban való szerepléséhez képest meglepően frappáns ötlettel állt elő, amikor Negan Maggie felöl érdeklődött. Negannak ugyanis nemes egyszerűséggel azt hazudja, hogy elásta, mivel a lány meghalt.

Nem hiába mondják, hogy a jó pap holtig tanul.

Daryl úgy ugrál, ahogy fütyülnek neki, de továbbra sem mondja ki a nevét

Daryl sanyargatása meglehetősen fájó epizód volt legutóbb, de megerősíthette a rajongókat, hogy ezt a Daryl Dixont nem olyan fából faragták, akit holmi szar zenehallgatással és kutyakajával meg lehet törni. Ugyanakkor a jelenlegi részben úgy jár-kel Negan és bármelyik Megmentő füttyentésére, mintha egy idomítható élőhalott lenne. Beszédes viszont a hallgatása, amikor a nevét kérdezik tőle és amire Negant kéne felelnie. Ebből következhet persze, hogy megadta magát, de ezt Negan nevének kiejtése szimbolizálja, ami viszont nem történt meg. Reméljük, hogy Daryl is hosszú távban gondolkodik és tervei vannak a Megváltókkal. Mondjuk, hogy kinyírja őket.

A fentiekről bővebben az alábbi videóban értekezünk, többek között például arról, hogy vannak-e még genderkérdések az apokalipszis után?

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.