HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

Defendor (A véderő) – Mi leszel, ha nagy leszel? – Szuperhős!

Szuperhős, persze, hogy szuperhős! Akartam sárkány is meg varázsló lenni (meg karmester, mert azt hittem azok is tudnak varázsolni), de semmi sem olyan, mint menő göncökben, hiperszuper különleges képességekkel megáldva üldözni a bűnt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szuperhős, persze, hogy szuperhős! Akartam sárkány is meg varázsló lenni (meg karmester, mert azt hittem azok is tudnak varázsolni), de semmi sem olyan, mint menő göncökben, hiperszuper különleges képességekkel megáldva üldözni a bűnt. A szuperhősöket mindenki szereti, mert megvédik az embereket. Defendor megmutatja a szuperhős lét nehézségét és magányosságát, különleges képességek híján pedig legnagyobb fegyverét, a szeretetet és az őszinteséget.thumbs_defendor1

Egy züllött város sötét éjszakájában magányos alak rója az utcákat, küzd a gonosz ellen, védi az ártatlanokat. Ő Defendor (Woody Harrelson), a védelmező, aki üveggolyókkal, citromlével, és mérges darazsakkal harcol a bűn ellen. Civilben Arthur Poppingtonnak hívják, aki építkezéseknél forgalomirányító.  Alig várja, hogy a nappalok véget érjenek, cipőkrémmel maszkot kenhessen arcára, folytathassa hajszáját, és megtalálja édesanyja gyilkosát, a drogbárót, Captain Industryt. Egy éjszaka megment egy fiatal prostit (Kat Dennings) egy korrupt zsaru (Elias Koteas) kezei közül, kemény ellenségeket szerez magának. Defendor, a kicsit esetlen, naiv, ám hatalmas szívű szupererő nélküli szuperhős bemutat a nagykutyáknak.

Bed_1000

HIRDETÉS

Arthur éjjel-nappal Defendor akar lenni, „mert Defendor nem buta, mint Arthur”. Defendor az a hős Arthur számára, akire mindig is szüksége lett volna gyerekkorában. Arthur nem tud beilleszkedni a felnőttek világába. Számára a világ játszótér, kőkemény mászókákkal és félelmetesen meredek csúszdákkal, ahol nem halsz meg, mert a golyó nem fog rajtad.

doop1

A Defendorban látszólag egyszerű, de végtelenül összetett karakterekkel találkozunk. Kat azért lett prostituált, mert apja molesztálta kiskorában, szörnyű élményei és csalódásai elől drogokhoz menekül. A lány Arthurt édesanyjára emlékezteti, aki a drogok miatt halt meg. Dooney, a korrupt zsaru, munkahelyén egy senki, szánalmasnak és tehetségtelennek tartják, de az alvilágban nagymenő lehet. Ezek az emberek szupergonosz óriáskrokodilzöldmanóhomokember helyett egy olyan drogbáró uralma alatt élnek, akit Arthur gyerekkorának, vagyis minden idők legnagyobb ellenségének tart. Nem egyszerű ítéletet hozni az önbíráskodást illetően. Szabad-e jelmezbe bújva rendet tenni, vagy hagyni kell a rendőröknek, hogy csinálják a dolgukat. A Defendor környezetében elő emberek  nem tudják teljesen elítélni őt, mert egy gyerek agyával gondolkodik. A rosszfiúk büntetést érdemelnek, ha van kéznél pár üveggolyó és némi vallatásra tökéletes citromlé nem sétálhatunk csak úgy el a bűn mellett. Ebben a csávóban nincs közöny. Arthur sosem fog felnőni. Nem fogja megtapasztalni a felnőtt élet keserűségeit. Sosem fogja megtudni azt, hogy Defendog, a kocsijában lakó bólogatós kutya nem is tudja bekapcsolni a fényszórókat, sosem lesz pesszimista, sosem lesz életunt és elkeseredett, és sosem fog okozni senkinek csalódást.

Ő egy olyan hős, aki megérdemelne legalább akkora hírnevet, mint Pókember.

maxresdefault

Defendor – A Véderő
Írta és rendezte: Peter Stebbings
Szereplők: Woody Harrelson, Kat Dennings, Sandra Oh, Elias Koteas, Michael Kelly. Alliance Films