HIRDETÉS

HIRDETÉS

Képregény

Nehézfémmérgezést kaptunk Thanos öklétől a Roboraptor első unboxing videójában

Neon Ninja Box jobb szó híján “meglepetés-doboz”-okat forgalmazó cég 2018 novembere óta örvendezteti meg a hazai geekoszférát tematikus csomagjaival. Idén a Bosszúállók: Végjáték kapcsán hozzánk is eljuttattak egyet, nevéhez fűződően pedig be is váltotta ígéretét nem kis meglepetést okozva ezzel a Roboraptor Képregényrovatának sokat látott szerzői között, pedig a műfajt már jól ismertük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Gyorsan vegyük át miről is van szó!

1. Az ember megrendel egy dobozt, aminek tartalmáról semmit, témájáról viszont tudhat.
2. Megkapja.
3. Kinyitja.
4. Örül neki. / Nem örül neki.Az ára 8990 + 890 Ft postaköltség, amiért négy darab Thanos/Avengers témájú valamit lehet kapni, becsléseink szerint kb 12-14 ezer Ft értékben, ha a megrendelő követi az első, második és harmadik pontot. A negyedeik pont tényleg opcionális!

A képlet tehát roppant egyszerű, de mire számíthat a Youtube-on külföldi loot-box után sóvárgó, egyszerű, ká-európai, magyar geek, ha megrendeli az első hazai forgalmazású MAD TITAN BOX névre keresztelt meglepi-pakkját?

HIRDETÉS

Mi van a dobozban?

A válasz előtt felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a cikk hátralevő részében SPOILEREK következnek a Neon Ninja Box MAD TITAN doboz tartalmára nézve! A kiemelésben az általunk adott, kreatív fantázianevet és a becsült bolti árat találjátok, alatta pedig a leírást.

1. A Végtelen Póló 

A Thanos-mintával ellátott póló sajnos a popkult öltözékek tipikus rákfenéjében szenved: egy fekete alapra rányomtak egy jóformán jelentés nélküli, téglalap alakú képregény-jelenetet, amely semmilyen módon nem emelkedik ki a hasonló termékek sablonos masszájából. Persze Thanos legnagyobb rajongóinak ideális születésnapi ajándék, a képregénybörzék dress code-ja szempontjából sem utolsó. Ráadásul eredeti Marvel póló, és kifejezetten jó az anyaga.

2. A Végtelen Bögre 

A doboz egyik legthanososabb tartozéka az Infinity War Gauntlet bögre. Minden rajta van, ami egy bögrét tisztességes Thanos kesztyűvé tesz: aranyozott borítás, színes Ékkövek, és egy csinos kis fül. Az űrtartalma is viszonylag nagy egy normál bögréhez képest így elég nagy mennyiségű kávét, kakaót vagy teát ihatunk belőle. Feltéve ha mindehhez a tűzhelyen vagy a vízforralóban forralunk vizet, mivel maga a bögre a külső díszítés miatt nem mikrózható, ráadásul a tisztításnál is hasonlóan körültekintőnek kell lenni, ugyanis mosogatógépbe sem helyezhető Thanos kesztyűje. Ráadásul ha nem vigyázunk, az aranyszínű borítás könnyen lepereg. Végső verdiktként a Thanos bögre inkább elsősorban csetreszek tárolására alkalmas, és csak másodsorban funkcionál bögreként.

3. A Végtelen Matrica 

Egész pofás, de nem kiemelkedő, inkább másodosztályú matricakészlethez. Marvel-rajongó gimnazisták laptopjáról természetesen ezek a darabok sem hiányozhatnak. A kör alakú Thanos-matrica viszont mindenek felett viszi a prímet.

4. A Végtelen Képregény 

Csábító a gondolat, hogy a magyarországi képregényvilágban eddig mostohán kezelt Moon Knight, vagyis Holdlovag karakterét jobban megismerhetjük ebből a füzetből. Valószínűleg a képregények dobozonként változnak, a mi esetünkben viszont minden jel szerint egy, a fősodorból kiragadott füzetről van szó, amely előzményei és következményei nélkül csak lóg a levegőben. Viszont a Watchmen-beütésű borító eléggé adja!

+1: A Végtelen Kő 

A doboz egy tréfás kis kedveskedést is tartalmaz egy „Végtelen Kő” képében, ami hiába tűnik elsőre jópofa gesztusnak, a következő pillanatban már azon gondolkozunk, hogy mit is fogunk csinálni vele. Vélhetően valamilyen ásvány vagy kőzetféle lehet, amihez jár egy „Végtelen Szütyőre” keresztelt zacsi is, amiben tárolhatjuk az ereklyét. Sokkal nagyobbat szólt volna a kő, ha valamilyen különleges csomagolásban kapjuk meg, vagy egyáltalán emlékeztet a filmekben/képregényekben látottakhoz.
Végtelen Következtetés

Egyrészt állatira örülünk neki, hogy már Magyarországban is van olyan cég, ami foglalkozik loot-boxok forgalmazásával, ugyanakkor a doboz beltartalmát tekintve még jócskán hagy némi kívánni valót maga után. De legalább egy térkővel gazdagabbak lettünk!