HIRDETÉS

HIRDETÉS

Podcast

Lehet-e Hang nélkül szülni egy kádban?

Május 3-án jelent meg a hazai mozikban John Krasinski rendezésében és főszereplésével a Hang nélkül (A Quiet Place) című horror. A filmben sáskaszerű, túl jó hallású lények molesztálnak egy először kettő, majd három gyermekes családot, akik ezért kénytelenek jeleléssel kommunikálni, mert legkisebb zajra is harapnak az űrragadozók. E heti spoileres (!) podcastünkben arról beszélünk, befeszít-e minket a mozifotelekbe az, ha egy horrorfilmben végig, kisebb, aljasul hangos megszakításokkal némán gyötrődnek ? Innovatív-e a film csendessége, vagy csak szimplán a jump-scare átalakítása? Boncolgatjuk, felszínes-e a családon belüli feszültség ábrázolása a filmben? Mindezek mellett olyan kérdéseket is feszegetünk, mint például: hogyan nyomtatnak csendben heti- és napilapokat a kiadók, hogy majd abban leírják, a világot beinvázionáló szörnyek a zajra mennek? Nem túl hangos-e az újság kihordó srác, ha nekicsapja a friss lapszámot az ajtóna? Érdemes-e a film cselekménye helyett a díszletként szolgáló falat bámulni háttérinformációkért? Érdekesebb-e az a fa, mint a film? De beszélünk még arról is, hogy veszélyben vannak-e a film világában a horkolók, fingók, böfögők, valamint megvitatjuk, miért nem gondolt senki több ezer wattnyi death metál használatára? A filmről Scheirich Zsófia, Zsótér Indi Dániel és Szaniszló Róbert beszélget.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Roboraptor Podcasttal hetente jelentkezünk, hogy szétcincáljuk azokat a filmeket, amelyekre már egy sima kritika nem lenne elég.

 

HIRDETÉS

A műsort meghallgathatjátok Mixcloud és YouTube-lejátszási listáinkon a többivel együtt. Az adásokat INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!

Podcastet hallgatni menő!